餐廳: CHICKEN FACTORY (置富第一城)
資訊:

2021-08-26 656 瀏覽
之前新開張見佢日日都排長龍,今晚想加餸,見無乜人排隊就一於俾次機會試一試佢。佢由下午三點開始到晚上八點,每個鐘頭整點都會出一次爐,賣$48特價原隻烤雞🐔🐔$48定時出爐限量烤雞🐔購買程序:⏱18:50到達,係門口排定隊,等派籌⏱18:55 呀姐出黎派籌,我係第七個✌🏻 繼續排住隊等出爐買雞⏱19:09 新鮮焗好,燒雞出爐,排隊俾錢兼即時拎埋隻雞走🐔🐔 唔係講笑,呢袋雞都有啲重量🍽🐔開餐😋食評:自己拆件,隻雞一啲唔難起肉,我唔係好識都好輕易起到肉,求其見到肉就撕出黎😂,直到見骨為止。一打開見隻雞焗到金黃色已經好驚喜,百里香烤雞都幾入味,唔洗點佢附送既醬料都夠味道。(btw, 感覺跟餐送嗰盒醬料好味精,係好味但少點為妙。) 肉質幼嫩,一啲都唔鞋口,以$48黎講,性價比好高,非常抵食。👍🏻下次屋企唔夠餸,絕對會再幫襯買呢個特價原隻烤雞。😋至於店家其他食物掂唔掂就唔sure,見好多人都話好味精,所以我都有啲保留唔係好夠膽買。

$48定時出爐限量烤雞🐔購買程序:

⏱18:50到達,係門口排定隊,等派籌

⏱18:55 呀姐出黎派籌,我係第七個✌🏻
繼續排住隊等出爐買雞

唔係講笑,呢袋雞都有啲重量

🍽🐔開餐😋

食評:

下次屋企唔夠餸,絕對會再幫襯買呢個特價原隻烤雞。😋

20 分鐘 (外賣自取)