2019-09-22
#中意嘅請分享請點讚🍻----------原本以為有藝人黃長興主理嘅法國餐廳係會好好好好貴,但set lunch只係$48-$128,餐包 、飲品、甜品、主菜全部都好食,價錢親民性價比高。最細心嘅地方係廁有名牌Jo Malone比客人用。----------😋美式炸魚薯條 $88炸魚份量多,炸粉好薄但都好脆,炸魚勁厚身,魚肉好嫩好滑,而且仲有好小嘅酒味令炸魚更香。同我之前係英國食過嘅水準一樣咁高🐟💯。-😋炭燒美國腹肉牛扒配薯菜 $128炭燒美國腹肉牛扒我地叫左7成熟,第一次食腹肉牛扒,好嫩滑好重牛味,加埋燒汁食一流。成碟好colorful🌈,淨係打卡都有排影。配菜有蕃茄仔、紅蘿蔔、薯條,蕃茄仔好大粒勁juicy一咬落去爆曬汁。-😋飲品所有set lunch都包一杯飲品,齋啡勁香勁濃味而且好滑。另外仲有一塊曲奇🍪,係勁鬆脆勁香牛油味。-😋餐包落完單店員會送上餐包,連餐包都唔簡單,餐包外脆內軟,而且餐包係配黑松露牛油。-😋餐湯/沙律+甜品 加$28餐湯日日唔同,叫之前可以問下店員,今次我飲嘅係忌廉湯。沙律好特別係羽衣甘藍、藜麥、提子乾,比平時嘅沙律更健康。甜品係朱古力brownie,硬度甜
😋美式炸魚薯條 $88
😋炭燒美國腹肉牛扒配薯菜 $128
😋飲品
😋餐包
😋餐湯/沙律+甜品 加$28
餐湯日日唔同,叫之前可以問下店員,今次我飲嘅係忌廉湯。沙律好特別係羽衣甘藍、藜麥、提子乾,比平時嘅沙律更健康。甜品係朱古力brownie,硬度甜度適中。
--------
💸💸😎慳錢大法😎💸💸
去食之前記住去openrice book位,就會睇到有優惠。宜家午市套餐,四人同行,一人免費架。
🔎La Mer Restaurant & Lounge
🚩尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓AB室