lunch omakashe 雪$450呢間廚師發辦性價比真係超高😝尤其食lunch賣單都係五百幾蚊😍有齊晒前菜🤪蛋😀刺身🤣壽司😆卷物🤣湯等等😊真係物超所值前菜-沙律🥗非常之開胃😜表面一粒粒係炒過嘅蒜蓉😁加咗黑蒜😍同埋蜜糖😅仲有醋浸過😊所以非常之開胃同埋爽口😇茶碗蒸🥚(圖2)入面材料非常之豐富😆啲蛋都非常之滑🤩加上有木耳😍銀杏😗燒年糕😃最正係佢表面嘅芡汁加有小貝柱😍同埋加咗少少新鮮柚子皮😊超清爽刺身🐟(圖3)左上嗰個係間八😎超彈牙😌同魚的鮮甜味🤪最右係厚切池魚🤓表面加咗少少姜和蔥 🤩最左下係鰆魚😜唔係度度有得食😛有少少🤪煙燻味道😍極度肥美😝壽司🍣(圖4-10)1.鰤魚壽司😎原來通常都係秋冬先有得食😛本身已經加豉😍Wasabi😛因為新鮮嘅關係washabi偏甜😜但係有少少辣嘅口感😝非常肥美同重油脂2.中吞拿魚🐟口感好d😙油分多多😝原來係野生魚新鮮到3. 泥漿烏拆🐙加左dd青檸汁😜 超驚喜😛因為入口即溶4. 秋刀魚🐟都係秋冬限定🤣表面加咗蔥 同醬油5. 北海道根室市馬糞海膽🤣冰凍海膽🤩配新鮮紫菜🤪都係入口即溶😜😜😜6.最後係蝦有2款蝦🤪分別係甜蝦同富山灣白蝦🤪🤪兩款蝦嘅口感有啲分別😎所以層
lunch omakashe 雪$450

前菜-沙律🥗

茶碗蒸🥚(圖2)

刺身🐟(圖3)

壽司🍣(圖4-10)

2.中吞拿魚🐟口感好d😙油分多多😝原來係野生魚新鮮到

3. 泥漿烏拆🐙加左dd青檸汁😜 超驚喜😛因為入口即溶

4. 秋刀魚🐟都係秋冬限定🤣表面加咗蔥 同醬油

6.最後係蝦有2款蝦🤪分別係甜蝦同富山灣白蝦🤪🤪兩款蝦嘅口感有啲分別😎所以層次分明🤩整體都係鮮甜同埋爽口

料理-目光魚&南瓜天婦羅(圖9)
呢個天婦羅真係驚為天人🥰🥰首先佢個炸粉非常之薄😚而且新鮮出爐😛熱辣辣😝鬆化嘅口感😀個醬汁都唔簡單😉用左櫻花蝦浸三日再加木魚花😊甜而不膩🤪真係畫龍點睛

卷物-拖羅🐟+$70(圖10)
呢個拖羅要額外再加左$70🤪再加左醃黃瓜😀大蔥😀青蔥😇拖羅粒😌芝麻😚所以個口感都唔錯🧐超新鮮😝😝所以好似同啲魚喺度kiss咁😍同埋食得出啲紫菜都係超新鮮🤪超香脆

加左赤味增😊加白味增😎有新鮮紫菜🤩滑子菇😃日本蔥😇豆腐😍😍非常鮮甜美味

甜品-栗子雪糕
微甜嘅甜品做最後嘅完場😚感覺到有少少栗子蓉😚唔算好甜🥰非常enjoy

ps:我諗食廚師發辦除咗係食食材嘅新鮮🤪同埋個氛圍之外😍同師傅嘅互動都相當有趣😂佢會好認真咁樣解說每一道魚嘅由來🤪同埋對食材嘅認真🙂仲有侍應嘅服務都非常之周到🤪會隨傳隨到😍瘋狂斟茶🤩就算歡送都會90度鞠躬😝所以真係超大享受
🚽(5🌟滿分)
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
冇錯你冇睇錯雖然5分係滿分但我比六粒星😂因為真係非常之正個廁所😋乾淨裝修靚不在話下😀佢所有你諗到喺廁所會出現嘅衛生用品都有😝包括有J字頭牌子嘅香水😎一啲基本嘅個人護理用品😚甚至啲d字頭嘅風筒都可以比客人享用😝