本身啉住同老公去IVY食brunch, 點知原來ivy星期日無Brunch 得套餐食 ; 突然醒起隔離有間四季酒店, 啉下可能差唔多價錢, 又未食過, 如果有岩食, 就試下。落到4季酒店, 就見到有2間餐廳, 一間係blue bar, 另一間係the lounge; The lounge 就480蚊再加一; Blue bar就$380/person + 10% service charge; 老 公本身話食The lounge, 佢話怕blue Bar因為係一間bar, 應該唔夠專門做餐廳的好食; 但我想試下平D0個個先, 見trip advisor 個評分唔錯應該唔會有問題掛, 最後老公順應我意, 去左blue bar到食。我們係walk-in的, 個waitress可能見到我大左肚, 俾左張4+近拿食物的枱俾我們, 真好!我老公就咩都可以食, 甘我就一定要揀熟食; 最鍾意食佢的印度牛腩, 又淋又嫩炆得好入味, 配印度薄片會比蝦片更好, 亦都可以配飯 (大肚婆最好食飯); 蔬果類都好好味, 又新鮮, 調味又足; 跟住就試左佢D牛排; 有一般酒店都會提供的成年牛, 另 一款 (第一次食

, 真好!
我老公就咩都可以食, 甘我就一定要揀熟食; 最鍾意食佢的印度牛腩, 又淋又嫩炆得好入味, 配印度薄片會比蝦片更好, 亦都可以配飯 (大肚婆最好食飯); 蔬果類都好好味, 又新鮮, 調味又足; 跟住就試左佢D牛排; 有一般酒店都會提供的成年牛, 另 一款 (第一次食) 係幾個月大的嫩牛, 分別係嫩牛的肉偏白(血紅素較低)同食落好嫩口; 我首先食成年牛, 甘問個waitor 可否比塊熟D的我, 因為我有左BB; 佢好自動自覺話, 我拿去廚房再整熟D俾你
服務態度做到甘, 真係好好! 佢另外有面食, 但我都食到7成飽, 甘就叫佢"陸"d 菜俾我食算。D菜好靚, 夠碧綠, 同埋個湯底係用上湯做的, 唔係得D水或者味精。 我無理到大肚婆禁忌, 食左D菠蘿同木瓜, 新鮮同埋唔係得個甜字, 係有果香的。

最後當然要試埋佢個甜品; 最好食係佢個蘋果批, 皮夠薄脆同埋唔係死甜, 其次係佢個芒果朱古力jelly; 每人仲有一杯餐飲跟

總括來說, 呢個價錢食到5星級酒店食物, 而且食物質素和服務態度又唔錯真係抵食, 有下次!
2017-03-05
  • lunch buffet