2024-10-02
上星期同朋友一行3人喺銅鑼灣行完街,朋友介紹去京都廣場一間韓式餐廳「Bingo & Cook」,試吓正宗地道嘅韓國美食❤️50 cm韓式海鮮鍋 $395一上枱真係幾震撼,個鍋有成張枱咁長,要兩個爐先放得哂,湯底我地叫咗少辣,味道啱啱好,海鮮好足料,有蟹、蝦、鮑魚、青口、、扇貝、魷魚、蜆等,鍋底有索晒汁嘅芽菜同菇❤️甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞 配香腸年糕串(全份) $218真係好食!炸雞炸粉薄而香脆,入口嫩滑多汁,秘製甜辣&蒜香醬汁非常濃稠惹味,就算淋滿醬汁,炸雞外層仍然保持脆口,真心好食,香腸年糕串係煎烤過,再淋上甜辣醬汁,煎烤過令到表面脆皮,年糕咬落去超級軟糯,脆皮香腸配埋甜辣汁又好惹味❤️燉煮豬腳 $320份量好誇張啊,三個人都食唔晒,每一塊厚度剛好,肉質軟腍,豬皮食落爽口有彈性又唔膩,帶有滿滿嘅骨膠原,配上跟餐嘅生菜, 醮上秘製醬料, 口感層次大提升❤️牛肉紫菜包飯 $65配料同牛肉都幾多,醃蘿蔔爽脆加上好嫩嘅牛肉,口感非常豐富,呢個價錢有咁多件幾抵食❤️吞拿魚紫菜包飯 $65紫菜包飯分量超多,滿滿一整條,好香吞拿魚和麻油味,配上酸蘿蔔、生菜、青瓜、紅蘿蔔絲等等,味道好清新好開胃💸平均
❤️50 cm韓式海鮮鍋 $395
❤️甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞