2024-09-05
朋友原先想食醬油蟹,我第一時間即諗到Bingo and Cook嘅世一醬油蟹,原來Bingo and Cook 已經搬到駱克道京都廣場新店,新店環境比以前更大,韓式大排檔嘅裝潢,好像瞬間穿越到韓國街頭,猶如置身韓國一樣店內很多枱客人都點了海鮮鍋,眼見非常吸睛,我們都馬上改變主意了✨50cm韓式海鮮鍋 $38050cm 特長霸氣海鮮鍋需要用到兩個Gas爐來加熱,絕不誇張,海鮮非常豐富好足料,有大蝦、一隻大蟹、蜆、扇貝、鮑魚、魷魚、青口和藍青口,店員更會主動幫客人剪開魷魚、讓大家食起嚟更方便海鮮鍋底層更有大豆芽菜,湯底嘅香辣海鮮湯更充實鮮味,我都飲完一碗接一碗✨海鮮煎餅 $148最怕粉漿做到太厚,吃起來會比較膩,但呢度煎出來嘅餅皮好薄唔油膩,夠晒香脆熱辣辣,內裡仲好足料,有乾蔥、蝦、魷魚、韭菜等,配埋特製醬汁食更惹味✨原味炸雞配芝士球3pcs(半份) $130炸雞做到外脆內嫩,外層雞皮炸至金黃香脆,內裡雞肉仍然保持嫩滑,配埋清新沙律和芥末醬更可減少膩感✨藍檸檬碳酸水 $68✨Grape Coronarita $98
✨50cm韓式海鮮鍋 $380
✨海鮮煎餅 $148