JA Kitchen

坊間omakase大多都係食壽司/刺身 晚市下下都要$1000起跳 長輩又未必喜歡 中日fusion Omakase 就岩曬大家(頭盔:根據當日菜式同個人主觀判斷覺得有中菜元素🤓🤓)晚市$580食到九道菜 本身已經好抵 打電話訂位仲送多隻南非鮑魚 十道菜大滿足🤓🤓🍱Tasting Menu ($580)1️⃣前菜2️⃣海產冷盤3️⃣鐵板季節海產4️⃣煙燻香箱蟹肉釀無骨阿波美雞翼5️⃣季節一品料理6️⃣鰻魚木棉豆腐手卷7️⃣西班牙黑豚/美國牛柳裙邊8️⃣高菜白飯魚苗炒飯/赤焰新竹米粉9️⃣甜品最驚喜/深刻頭3位重點介紹下😙🥇鰻魚木棉豆腐手卷毫不猶豫一定係呢個 食完真係wow一聲 好欣賞廚師嘅心思 鰻魚嘅皮同肉係分開烹調 皮拎去炸 肉係煎 再加上京都木棉豆腐 無論係口感同味道上都好豐富 而且呢個配搭同製作方法都係我第一次見 想食多十件🥹🥹🥈花雕大頭蝦花螺鮑魚點解話有中式元素呢 因為食到花雕😂😂海鮮好入味之餘又唔會比花雕味搶曬 最精彩係隻大頭蝦 蝦頭嘅膏極鮮甜又多 蝦肉勁厚又彈牙!🥉煙燻香箱蟹肉釀無骨阿波美雞翼打卡一流 要自己打開個箱睇煙燻效果 食落煙燻味唔算太濃 但釀左爆多蟹肉脹卜卜 都係心思之作🤓🤓世上omakase何其多

🍱Tasting Menu ($580)

1️⃣前菜

最驚喜/深刻頭3位重點介紹下😙

🥇鰻魚木棉豆腐手卷

🥈花雕大頭蝦花螺鮑魚

🥉煙燻香箱蟹肉釀無骨阿波美雞翼

世上omakase何其多 所以我將佢定位做fusion omakase 今次我食嘅菜式就偏中日 個人認為真係好岩帶長輩去食/慶祝 記得電話訂位好多野送🤣🤣