2022-05-29
$688 Set Dinner 📍頭盤(Starter) • 手切生牛柳他他配蛋黃🥚(Hand Cut Tenderloin Beef Tartare, Egg Yolk) • 香蒜牛油布根地酒焗田螺🐌 (Baked Burgundy Escargots in Garlic & Pasley Butter) - 偷偷吃朋友👭🏻點的📍是日餐湯🥣(Daily Soup)📍主菜(Main Course) • 澳洲M3牛柳配新鮮生菜,炸薯條及牛汁🥩(Australian M3 Beef Tenderloin with Gem Lettuce Salad, French Fried, Beef Jus)📍甜品(Dessert) • 意式芝士餅配朱古力忌廉及雜莓🍓(Tiramisu with Chocolate Cream & Mixed Berries)咖啡或茶免費,有wine pairing(+$280),加一服務費【味道】• 手切生牛柳他他配蛋黃🥚Tartare is my all time favourite😋味道很好,酸酸甜甜,唔會太腥,少少蛋黃🥚好易入口,上面嗰啲薯條🍟脆脆好正
📍頭盤(Starter)
📍是日餐湯🥣(Daily Soup)
📍主菜(Main Course)
📍甜品(Dessert)
【味道】
• 手切生牛柳他他配蛋黃🥚Tartare is my all time favourite😋味道很好,酸酸甜甜,唔會太腥,少少蛋黃🥚好易入口,上面嗰啲薯條🍟脆脆好正😙
• 香蒜牛油布根地酒焗田螺🐌呢個我覺得麻麻地,唔太中意個醬,無乜味,但真係有少少香蒜牛油🧈既
• 澳洲M3牛柳配新鮮生菜,炸薯條及牛汁🥩我點左medium well,肉質鮮嫩多汁,唔會太乾,唔會太生,生菜🥬也很refreshing,balance返唔會太滯
【環境】
聽講👂🏻呢間餐廳張敬軒曾經入股,餐廳由外牆到廁所都好有心思,外牆墨綠色60年代法式風格,餐廳分bristro area同fine dining area,我坐左邊bistro area,入面有部木🪵製三角琴🎹,頭頂有歐式教堂窗既彩色玻璃天花,整體感覺好典雅復古,打卡一流,不過有啲角度會拍到其他食客
餐廳服務一流,待應細心有禮,坐得舒服有空間感,每道菜又唔使等好耐,唔錯唔錯,$700幾蚊晚市咁既質素算抵食