2017-07-10 606 瀏覽
叫uber外賣,見到呢間啲相幾吸引,於是就叫了個新加波喇沙。優惠期內送檸檬茶。來到,喇沙只有3塊乾而無味既雞肉,一隻半「梅」既蝦(唔係大蝦,嗰半隻係斷咗咁係湯度浮下浮下),3塊薄薄既魚片頭同兩舊豆卜。芽菜應該有5條左右。喺menu度提及嗰啲薄荷呀,叁巴辣椒呀等等嘅香料一律欠奉。啲粉唔係喇沙河粉,係金邊粉,幼身嗰種。個湯除咗紅色辣油,實在唔知有咩喇沙味。咦,說好的檸茶,無檸檬嘅?我以為係雀巢嗰啲檸茶,點知飲落都係無味,只係冰茶一杯。其實我都明白店家搵食艱難,68蚊以中環價唔係貴,但係啲食物同飲品同menu形容相差太遠,明明做唔到嘅嘢,就唔好係menu寫出來,咁樣同違反商品說明條例無乜分別。

外賣送餐