2023-11-11
後疫情再來,從前的店員已不見了,又有了新的店員面孔,無論如何,向來Habib's的店員都很友善笑容滿面👍☺️連每星期套餐(星期1-5)11am-5pm也有了新的組合,可要試吓新嘢!星期5試吓新套餐如何?是日係火紅香辣雞跟炒飯+炸薯條+汽水,我額外$10多叫印度薄餅+$28印度芒果奶昔=$106見微知著,堂食連擺盤好似由一般啡色換上全新的黑色,感覺升呢咗,店員微笑示意可自取,第一印象大大提升了.即叫即做熱呼呼印度薄餅Naan大大塊,抵食 ,當日當值店員很親切還細心切開幾份上,豔麗火紅香辣雞肉烤得惹味又唔太乾,仍軟嫩又足料.今次是第一次試,最驚喜是嬌豔橙色Biryani 印度炒飯炒得粒粒分明又唔太乾太硬,香辣撲鼻,很啱嗜辣的我,色香味俱全.伴菜沙律冰凍爽脆有生菜紫洋葱小蕃茄,以青瓜最清甜,沿邊有節點,唔似平時坊間圓滑的青瓜,唔知係邊到嚟?但幾爽甜,最好是有沙律醬混和.吃完啲咁辣的食品最好是飲支甜甜哋印度芒果奶昔緩和番,但細細支也要$28未免貴咗啲?!嚇然見到雪櫃好似多咗支粉紅色?印度士多啤梨好昔?!未飲過,好小有?!😲下次要試吓?!略為遜色只是薯條稍過火有幾條燶了,人有錯手也可見諒,畢竟小店
無論如何,向來Habib's的店員都很友善笑容滿面👍☺️
今次是第一次試,最驚喜是嬌豔橙色Biryani 印度炒飯
炒得粒粒分明又唔太乾太硬,
香辣撲鼻,很啱嗜辣的我,
色香味俱全.
吃完啲咁辣的食品
最好是飲
😲下次要試吓?!
略為遜色只是薯條稍過火有幾條燶了,人有錯手也可見諒,畢竟小店主打外賣也可坐幾位堂食,之前只有1個(店員/長)主理,
一腳踢又收銀又要煮…
現在可能越來越受歡迎,繁忙時日已增加到2個店員,
雖然經過疫情折騰,附近又裝修工程等等考驗,
喜見全店水準越來越進步.最後店員笑容滿面
道別,
也讓客人笑著離開👏
一定會再來
試埋
不同款式!😉
題外話/補充資料:
套餐由$48吃到$68,疫情3年內+$20,雖然加幅之驚人?!😲可見受歡迎,還是物價高升?雖然不再是超值,暫仍是物有所值.
可不要忘了賣點“平靚正”?!再加$$要考慮吓?