2017-08-29 1131 瀏覽
夜啲去等位都等到傻,好彩成幢H8都仲有好多其他選擇,萬一要等好耐又好肚餓都可以去其他樓層睇下!三文魚茶漬飯初次品嚐茶漬飯,很好奇飯同茶到底點樣撈埋一齊食?點知試過後不知不覺就會愛上那股清香的玄米味道🍵,既飽肚又美味!感覺又健康!仲加埋我最鍾意食嘅芫荽,更加香!😻紫蘇沙追魚海膽天婦羅 Basil Sha Jui and Sea Urchin Tempura非常精緻,同時份量都幾少😂不過真係好好味嘅!有啲好Hea嘅餐廳嘅天婦羅咬落去只係一pet粉!相反今次食嘅呢一隻天婦羅炸得非常好!非常可口香脆!紫蘇葉淡淡嘅清香最令人印象深刻!反而海膽嘅味道並唔突出!沙追魚食完我都唔知自己食咗啲咩,分唔到同靖魚嗰啲有咩分別😂😂牛油果軟殻蟹卷Soft Shell Crab Roll with avocado都係好有驚喜嘅一個卷!條炸軟殼蟹真係好大條好完整!個股油益味並唔會好似其他餐廳咁重,蟹味亦都非常突出!卷物上面嘅牛油果非常新鮮,又夠熟!有一種接近入口即溶嘅感覺!蟹籽分量又夠多!鰻魚朴葉飯精緻得黎份量又唔細,用個木兜裝住感覺又高級左!鰻魚切得厚身又多肉,燒到微焦,非常香口而且啖啖肉!醬汁嘅味道亦都恰到好處

鰻魚朴葉飯
活鰻魚朴葉飯

精緻得黎份量又唔細,用個木兜裝住感覺又高級左!鰻魚切得厚身又多肉,燒到微焦,非常香口而且啖啖肉!醬汁嘅味道亦都恰到好處!飯absorb曬鰻魚同葉嘅香味!實在一試難!😋
30 分鐘 (堂食)
活鰻魚朴葉飯
  • 鰻魚朴葉飯