2014-07-29
假日同蘿拔仔吃完午飯,心思思想食甜品!蘿拔仔原來有Haagen Dazs 50蚊coupon!甘當然唔可以錯過啦!唔想食cone甘沉悶,又想慢慢坐住食,我地就一於要呢款有成9球雪糕既甜品啦!一般最受歡迎既味道,例如朱古力、雜莓、cookies n cream已經系fixed的了,其他大概仲有三四款味道可以自己挑選!Haagen Dazs既雪糕一如以往再水準之上!特別值得一提的檸檬雪芭,非常清新。另外藍莓味道稍嫌不夠。頂部的香濃朱古力裝飾跟甜甜的焦糖脆脆也令人欣喜呢~除了好吃的雪糕外,旁邊的lady fingers也很有趣!平時食tiramisu或者蘸咖啡就食得多!第一次蘸雪糕食也很不錯!手指餅不會太硬,而且很易吸收所有雪糕和雜莓糖漿,正!最令我地驚喜的是,初初以為底部一定是用蛋糕或者餅乾托住!但原來係一底好大既餅形berries雪糕!分量真係好多,而且雪得好硬,食到最尾都未溶過!蘿拔仔同我都狂食了勁多雪糕,係時候做運動了啦~
Haagen Dazs既雪糕一如以往再水準之上!特別值得一提的檸檬雪芭,非常清新。另外藍莓味道稍嫌不夠。 頂部的香濃朱古力裝飾跟甜甜的焦糖脆脆也令人欣喜呢~
蘿拔仔同我都狂食了勁多雪糕,係時候做運動了啦~