餐廳: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
資訊:

K小姐美食推介💕—天氣忽冷忽熱❤️‍🔥唔緊要⚠️打邊爐🍲食雞煲既心係唔會變既😆無錯‼️今日就F男友出遠門💯黎到位於銅鑼灣既呢間「傷心酸辣粉」 @sourspicynoodle 食雞煲🍲🥳😆快啲睇落去有咩好推介喇😍😍😍—到店時間大約2️⃣點鐘,除左馳名既傷心酸辣粉🍜之外,原來仲有「9️⃣0️⃣分鐘豬肚雞煲放題」🤩另外仲有「羊腩煲」「烤魚」「麻辣雞煲」供選擇‼️都只係💰9️⃣9️⃣(1位用)炸😳😱—「豬肚雞煲」方面🍲•雞件同豬肚份量好足💯湯底濃郁,仲有淡淡既胡椒味,唔會太辛辣,唔錯•食材都好新鮮,豬肚好爽口,大大件•當日既雞件略微細件,唔係好有「肉地」🙈配上胡椒湯底同杞子,有鮮味•食足9️⃣0️⃣分鐘雞煲之餘,仲有火鍋常見既丸類🍢蔬菜類🥬供選擇架🥳👏🏻—除左豬肚雞煲之外,我地仲點左2️⃣款涼拌菜😋🔼麻辣豬肚絲 $31-睇下我地係幾熱愛「豬肚」🤣份量好足夠😍-配上脆卜卜既花生🥜好香口-當日點左小辣,辣道剛剛好—🔼麻辣肥腸 $31-同樣份量都好有驚喜-即叫即整好新鮮-肥腸都唔會好油膩,配上麻辣口味,真係好爽口呀😍🤩—原來咁出名既「傷心酸辣粉」仲有咁多推介同埋特色菜式,無論鍾意食辣定係雞煲/烤魚既朋友仔🥰今日不妨同K小姐一齊「傷心酸辣
K小姐美食推介💕

「豬肚雞煲」方面🍲
•食材都好新鮮,豬肚好爽口,大大件

除左豬肚雞煲之外,我地仲點左2️⃣款涼拌菜😋
🔼麻辣豬肚絲 $31
-睇下我地係幾熱愛「豬肚」🤣份量好足夠😍
-配上脆卜卜既花生🥜好香口
-當日點左小辣,辣道剛剛好

🔼麻辣肥腸 $31
-同樣份量都好有驚喜
-即叫即整好新鮮
-肥腸都唔會好油膩,配上麻辣口味,真係好爽口呀😍🤩

原來咁出名既「傷心酸辣粉」仲有咁多推介同埋特色菜式,無論鍾意食辣定係雞煲/烤魚既朋友仔🥰今日不妨同K小姐一齊「傷心酸辣粉-豬肚雞煲放題」喇😆😢😋🤩

📍 傷心酸辣粉 (金百利廣場) (銅鑼灣)
銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場5樓R3室

味道😋:3.8/5