2021-05-19 5291 瀏覽
 Nene Chicken 既炸雞我一路都覺得好好食,之前佢都有做過炸雞放題,但係果陣我冇試到,最近佢又出翻炸雞放題🤩可以$158任食11款炸雞,四人同行仲有得送多個芝士火鍋或者芝士蛋伴泡菜炒飯或者芝士炒年糕伴拉麵🤤🤤  我地揀左芝士炒年糕伴拉麵,好好食啊🤤甜辣既醬汁,加埋煙煙韌韌既拉麵同埋年糕,仲有拉絲既芝士,同埋有啲魚糕,正啊。必點 💯初雪炸雞\芝士炸雞,面頭撒滿左芝士粉🧀  💯白郡主炸雞酸酸甜甜既醬汁,仲有啲洋蔥絲,夾埋一齊食幾refreshing✨  💯招牌炸雞本身以為炸雞應該即係原味炸雞,就咁一件炸雞乜都冇,但係原來佢係有跟啲蜜糖芥末醬,好好食!  💯芝辣初雪炸雞 呢個係辣版既初雪炸雞,但係其實都唔算好辣,個人覺得呢個好好食!少少既辣既芝士味更加惹味😍  正常發揮 ⭕️韓式甜辣炸雞覺得呢款甜辣炸雞既味道唔係好夠,甜味同辣味都唔係好夠,同埋舊雞比啲醬整到有啲淋。  ⭕️大韓廚師炸雞呢款係最辣既🔥個汁啲味有啲似辣雞麵咁。鍾意食辣既人不妨試下,幾過癮😂  ⭕蒜香醬油炸雞蒜香味唔係好夠,不過不失咁。  ⭕️Master Curry 炸雞咖喱味同炸雞呢個配搭有啲特別,味道唔差,但係對我黎講唔

必點
 💯初雪炸雞\
芝士炸雞,面頭撒滿左芝士粉🧀

💯白郡主炸雞

💯招牌炸雞

💯芝辣初雪炸雞

正常發揮
⭕️韓式甜辣炸雞

⭕️大韓廚師炸雞

⭕蒜香醬油炸雞
蒜香味唔係好夠,不過不失咁。

⭕️Master Curry 炸雞
咖喱味同炸雞呢個配搭有啲特別,味道唔差,但係對我黎講唔係特別好食。

⭕️Captain Chilli 炸雞
其實呢個都唔錯,啲辣粉撒滿曬舊炸雞到,辣味唔算強,有少少甜甜地煙燻bbq既感覺。

可以唔洗嗌 ❌大蔥炸雞
個汁好少,覺得酸酸地咁,麻麻地。

❌青陽辣椒白郡主炸雞
個個青椒味超重,而且仲有陣奇怪既酸甜味夾埋。鍾意試新野試刺激既人可以試下既。

個人覺得個90分鐘放題都幾抵食,起碼可以食到咁多款唔同口味既炸雞😍而且上菜速度都唔算ok,夠曬時間食。