2022-09-04
開開心心出糧天,約阿媽出嚟俾家用,順便帶佢哋去屋企附近食 犇殿台灣火鍋 ,試吓新嘢!90分鐘吃到飽 •任食放題自選湯底一款 + 自選肉類套餐+任選台式小吃 + 自助火鍋配料黑毛牛肩胛肉 套餐 $285黑毛牛肩胛肉Black Angus Chuck Eye Roll犇殿 係台式style幾特別,有好多唔同嘅湯底,阿媽揀咗台式濃香沙茶鍋 。用手機自助落單好方便,我哋食 黑毛牛肩胛肉晚餐有勁多牛肉可以選擇,豐富到呢!肉類方面有黑毛牛肩胛肉、肥美嫩口美國牛板腱、美國極黑牛三叉晶凝通透牛肉脂肪比較少重牛味、安格斯牛小排比較厚身好有口感、牛胸腹板肉。唔食牛嘅朋友仲可以有肉質好嫩滑的美國豬梅花、羊肉卷、阿嬤燒酒雞,照顧晒一台人嘅需要。精選高質肉類,其中黑毛牛肩胛肉,香嫩而牛味濃郁,帶點油花,不錯之選。全部牛肉都好高質,油脂同樣豐富,肉質比較柔軟,合理價錢食到 high quality 肉啊!用上秘製醬汁特別惹味,亦都保留了肉的鮮味,當晚我哋最喜愛的就是encore牛肉,古早味甚有吸引力。海鮮類也有代表,啖啖肉的東港海班片、香滑鮮甜的台灣透抽(小魷魚)、鮮活鯇魚片口、新鮮海蝦肉質彈牙有少許蝦膏、鮮甜海
90分鐘吃到飽 •任食放題
黑毛牛肩胛肉 套餐 $285
黑毛牛肩胛肉
Black Angus Chuck Eye Roll
海鮮類也有代表,啖啖肉的東港海班片、香滑鮮甜的台灣透抽(小魷魚)、鮮活鯇魚片口、新鮮海蝦肉質彈牙有少許蝦膏、鮮甜海蜆夠新鮮甜美、澎湖墨魚滑、福州魚青滑夠彈牙味鮮甜。
吃到飽 •自選美食
還有數之不盡的夜市小食,宜蘭蔥餡餅、夜市小香腸、台南鹽酥雞、皮蛋醬油豆腐。台灣小食十三香滷三寶真係與別不同嘅,用十三種香料做出滷水去醃牛肚、牛筋及豬肚三寶,非常入味而軟滑香濃,好有台灣嘅風味,又融入了火鍋元素,一次過滿足晒幾個唔同嘅胃口,真係好似飛咗去台灣夜市一樣。
台式火鍋又點可以唔識台灣鴨血呀!
去台灣旅行嘅回憶返晒嚟,仲有西門町鴨肉扁, 逢甲米血糕、麻辣鴨血
手工餃子🥟 台式魚餃、手工菜肉餃、
福建燕餃、手工蛋餃;飽滿美味,肉香軟滑。本來仲想食埋屏東水蓮菜,好受歡迎一早售罄👏
自助區,還有不少火鍋配料,蔬菜🥬丸類,熟食小食,不能錯過精緻有特式的味道。飲品櫃有各式罐裝汽水、飲料、自家製樽裝涼茶。
到最後還有甜品,犇殿 勁優惠,可以任食 Häagen-Dazs 雪糕及 movenpick,甜品的胃表示很滿足。
總括來說,位置於奧運站非常方便,環境衛生非常好,服務細心,友善主動上菜快,食物好有台灣特色,食物質素亦有保證。價格不算太貴,下次可以一班朋友嚟試多啲款式,肯定會再次光顧呢!