2019-08-02 44 瀏覽
星期日,係厚福街食野大廈同朋友食完野,決定飲番杯先走。本身想去諾士佛台,但我地見到棟大廈都有bar,就決定黎睇下。一開lift見到好retro既設計,加上間bar又唔嘈,好似幾岩傾計。我叫左一杯5.2.0,呢杯係比較女性向既cocktail。睇menu見到佢話強度只有level1,應該幾岩唔係好飲得既女仔飲。先講樣,杯酒好elegant,上面有一塊花瓣,入面仲放左幾粒銀色既糖珠。飲落口係莓味好濃,的確唔重酒精味。杯有椰絲,其實同杯酒幾夾,如果佢可以直接將佢放係杯邊,可能會更好!朋友係old fashioned既fans,佢叫呢杯yesterday就有d似old-fashioned。不過呢杯cocktail好fancy,上個陣有個waiter玩埋煙慢慢係壺度倒出黎。細心飲,發現個d煙係burnt oakwood既煙,都真係infused入杯酒度。我試左一啖,唔太頂得順咁濃,但男仔/飲開酒既飲應該完全無問題。坐多陣有個朋友黎左,因為佢未食野,就叫左個忌廉海鮮意粉。個意粉就正常發擇啦,不過好少見酒吧會有飽肚既野食,可能為左D人可以飲多少少,哈哈!我見佢menu上面仲有好多送酒小食,不過我地太

坐多陣有個朋友黎左,因為佢未食野,就叫左個忌廉海鮮意粉。個意粉就正常發擇啦,不過好少見酒吧會有飽肚既野食,可能為左D人可以飲多少少,哈哈!我見佢menu上面仲有好多送酒小食,不過我地太飽喇,所以無試到。

朋友食完野就叫左杯savage,我又試左一啖,呢杯比上面既yesterday淡小小,幾易入口。佢係有好清爽既青檸味,飲落係好清新既。

如是者我地坐到11點幾先走,之後仲去左行驚安(笑)。酒吧枱面放左幾個骰盅,我地都貪得意玩左幾鋪,不過佢完全唔係劈場,酒吧員工都好nice,會得閒了我地講下野,令我地下次都會想再上黎飲返杯!補返個價錢,一人埋單只係100蚊,如果去諾士佛台一定無咁舒服同無咁平。
2019-07-28
$100 (宵夜)