2007-12-10
昨日(12月9日)的午飯, 跟媽媽和弟弟在這解決, 事緣見佢有$98的lunch buffet, 媽媽又想食下泰國0野, 順理成章去呢度試下啦~個門面完全唔起眼, 唔行埋d真係以為佢未開門...@__@" 或許是下午的關係吧...?? 環境方面還好的, x'mas的佈置~乾淨企理, 又唔係逼死人的佈局~所以呢方面都幾好~~一埋位坐低, 3個人的喪食行動開始!!! 小女子剛剛減完肥都唔理咁多, 照喪!! 試0左佢D咖哩, 炒河炒飯, 小食, 甜品, 烤雞...以下只記錄幾樣啦~小食: D炸物試唔試都罷, 留位俾D特別少少0既0野食更好~! 豬頸肉整得幾好食~柚子沙律, 矇眼食的話一定唔會知係柚子...不過佢配埋D椰子薄片, 口感上同味道上都幾抵讚~!!!主菜: 青黃紅咖哩中, 我會較喜歡青咖哩, 味覺上較其餘2款清新~椰香味好濃~菠蘿炒飯幾好食!! 飯身夠乾, 配上泰式臘腸, 腰果都夠脆口, 配上香香0既肉鬆, 成件事夾起0黎令個炒飯好好食!!! 個蝦球炒河則油了點~不過D蝦個SIZE都幾好睇啦~唔會係粒蝦米仔咁細粒~甜品: 首推西米糕同南瓜布甸! 西米糕我鍾意佢上面0既椰漿唔係0者喱咁
甜品: 首推西米糕同南瓜布甸! 西米糕我鍾意佢上面0既椰漿唔係0者喱咁~西米0既份量都0岩0岩好, 加上少少芋頭粒增加口感, 唔錯! 南瓜布甸中間的CUSTARD老了一點, 但個味都OK 0既~配埋D南瓜0黎食, 味道都好夾~如果佢可以再凍多少少會更好! 佢D千層糕係啡色的咖啡千層糕, 同我想像的綠色的不同~係呢樣有少少令我感覺驚訝~件糕都幾煙"UN"0架~0岩D鍾意食煙"UN"0野0既人~~
結論係, 你唔EXPECT超好食0既0野又想同三五知己來個平平地的LUNCH BUFFET, 呢間都食得過0既~~~