2009-11-06 174 瀏覽
約左朋友出大埔,見仲可以溝貨,之前經常行過,已經好想試下佢既麻辣米線,二話不說,想食就食.出奇地裝潢單睇天花,有少許西餐廳感覺,但卡位依然是茶餐廳格局.之後尚有幾餐食,只能要鮮牛肉麻辣米線:先呷一口湯,已經知瓜得,雖然係小辣,但竟然可以麻到咀唇感覺有萬千螞蟻在扒動,其實咁至對辨.即刻叫老板娘另外比碗清湯中和下.牛肉並無太多化學品加工食落算嫩滑,而配菜中酸菜就無乜味,唔通已經辣到無知覺?另外再有幾片已切開豆卜,吸收麻辣湯後,味道可以話變得更有層次,少許肉末令口感未至於太單薄,以上水無乜同類作比較(我諗另一間要去到聯和墟至有),可以話係獨市生意.p.s : 其實真係辣到唔知乜味,真係好服cheap兄同E.T.

之後尚有幾餐食,只能要
鮮牛肉麻辣米線:

好麻