2010-10-10
6-10-2010路過呢度 N 次都未食過, 是日 lunch 想食碗 non-廣/港式湯粉, 終於入嚟試試. 叫了蠔仔喇沙配米粉, 跟一杯熱奶茶 ($36).先嚟奶茶... 夠熱, 飲落算滑, 奶味茶味約 6:4, 少少澀, 唔算好好飲, 不過都叫正正常常的.蠔仔喇沙米粉就 order 後 9 秒 9 已有得食... 湯底呈淡黃色, 飲落只覺得有少少椰味, 幾辣同幾口渴, 質地稀如水, 係鬼「喇沙」湯底? 蠔仔唔算肥大, 但份量不少, 不過隻隻都係苦的 , 仲有一兩隻送了粒大沙 / 碎殼, lur 都 lur 唔切 配料有芽菜, 魚片, 無味烚蛋及豆卜, 幾款中魚片較好, 起碼食落爽彈又幾香; 而湯底咁 xyz, 索湯豆卜當然唔好食啦. 呢碗嘢都算係我 so far 食過最差的喇沙了, 阿彌陀佛. 唔滿意, 唔太飽, 丟低 $36 一個 x 樣的離開, 後會當然無期了.