2022-05-27
今日同靚仔去樂富買東西,便想起去年來過""梨滿園韓國料理""是韓式燒肉放題,價錢$218+1同往年一樣沒加價,再去燒肉放題下。這兒環境闊落,侍應生友善。今次由靚仔發板,當然必試A+頂級牛啦!選了三款牛先,肉送到原來都一大碟,賣相很靚,二人份量都好多啊!A+頂級牛,頂級韓牛板腱肉~薄薄一大片,入口啖啖牛肉味。A+頂級牛,美國頂級安格斯一口牛粒~呢個一定要試,一口牛比我想像中都好大粒,牛味濃,有咬感。A+頂級牛,美國頂級肥牛~肥牛快熟,入口juicy又軟淋淋。海鮮~青口/海蝦/魷魚/帶子好開心,呢幾款海鮮都係我喜愛,特別青口好大隻啊!慢慢燒又新鮮,重有海蝦都大隻,帶子和魷魚比較快熟,入口啖啖肉。必選湯飲~豆腐辣湯/海帶湯呢個湯真係好飲~熱辣辣,聽到僕僕聲,有豆腐/蜆肉/牛肉粒/仲有兩種瓜/金菇等等,哈哈我竟然飲曬一大碗。靚仔唔食得辣,所以佢就飲海帶湯,又可以清清熱,海帶勁多呢!三文魚刺身/雜果沙律三文魚新鮮又肥美,我哋點咗兩次呢!炸豆腐/炸魷魚/煎餃子呢個又不得了,熱辣辣炸豆腐,入口新鮮滑溜溜,魷魚脆口,煎餃子都幾特別,裏面原來用粉絲做餡料。兩球豆腐雪糕~最後梗係唔少得食番兩球雪糕啦,原來
今次由靚仔發板,當然必試A+頂級牛啦!
A+頂級牛,頂級韓牛板腱肉~
薄薄一大片,入口啖啖牛肉味。
A+頂級牛,美國頂級安格斯一口牛粒~
呢個一定要試,一口牛比我想像中都好大粒,牛味濃,有咬感。
A+頂級牛,美國頂級肥牛~
肥牛快熟,入口juicy又軟淋淋。
海鮮~
青口/海蝦/魷魚/帶子
必選湯飲~
豆腐辣湯/海帶湯
靚仔唔食得辣,所以佢就飲海帶湯,又可以清清熱,海帶勁多呢!
三文魚刺身/雜果沙律
三文魚新鮮又肥美,我哋點咗兩次呢!
炸豆腐/炸魷魚/煎餃子
兩球豆腐雪糕~
最後梗係唔少得食番兩球雪糕啦,原來係豆腐雪糕呀,好香滑。
今晚全程都由靚仔服侍好幸福啊!兩母子有講有笑,滿足的一餐飽到呢~