2020-09-11 1910 瀏覽
Bakehouse 長期係openrice最多人收藏餐廳係有原因㗎!我都收藏咗好耐,今日終於嚟朝聖,12點嚟到都已經要排隊, 可見佢人氣從未減退。環境方面好有外國咖啡店嘅情懷,有open kitchen同閣樓用餐區。Weekday黎到有set,感覺好抵。Menu好詳細講解左每一樣嘢。雖然已經留肚,但知自己食唔得多,所以淨係叫咗2 courses。Main course點咗好多人推介嘅Mushroom toast,而甜品就叫咗mille feuille。一場黎到當然要飲番杯Latte,造成一個完美嘅西式Brunch。Mushroom toast 用咗sourdough,令我諗翻起之前去澳洲旅行。菠菜唔韌,蘑菇好入味。神來之筆係上面嘅流心蛋,蛋黃流出黎好治癒,亦都為吐司增加濕潤感。Mille feuille有兩層酥皮,酥皮好鬆脆同完全唔油。朱古力cream有濃濃嘅朱古力榛子味。Latte無話可說,無論香氣同埋口感都一流,好耐冇飲過咁正嘅咖啡。

Mushroom  toast

Latte
Mille feuille

2020-09-09
15 分鐘 (堂食)
Mushroom  toast
Latte