2024-10-02
好期待去呢間出名嘅酒店食午餐。由門口到成個過程嘅服務絕對好好;順便講吓,佢哋有個極速嘅機械人食物跑手 — — 我見過嘅最高速度。「鹹水角」嚟到非常熱,皮脆但係有嚼勁,餡料入面嘅調味料好正。不過,「排骨炒米」係一個混合袋。米線本身都算唔錯,外層脆脆地,芯軟,但係排骨就唔夠啦。好似係解凍過程做得唔正確,因為我可以品嚐到強烈嘅冰同豬腥。繼續去「小籠包」,個皮比我想要嘅厚,但係佢哋係熱辣辣嘅,我好欣賞入面嘅湯。可惜嘅係,餡料感覺有啲鬆散,影響咗整體體驗。「胡椒餡魚蓉」味道唔錯,但魚蓉太濃密,失去咗我希望嘅細緻口感。最後,「 肠粉」嘅皮太厚喇;雖然餡料份量適中,但zucchin配搭帶子餡料味道苦,估唔到又令人失望。總括嚟講,雖然服務同部分菜式都顯示出有前途,但係其他菜式就落唔到預期。我建議你試下幾款出色嘅嘢,但係要小心啲比較複雜嘅嘢。希望佢哋可以改良佢哋嘅菜式,以配合佢哋嘅服務所設定嘅高水準。