2024-09-13
我老闆帶我嚟到咗文華東方酒店第一次——係啊,我係一個鄉下仔!呢度唔算好大;係緊湊同舒適嘅。我就咁行入去,完全唔使等位坐吧枱。經理令我感覺好似喺自己屋企咁舒服。我哋首先試咗samasa,驚訝嘅係佢哋好大但味道絕佳。醬汁真係提升咗呢道菜嘅水平;冇咗佢,我覺得佢哋可能就係普通嘅。至於主菜,我揀咗炸魚薯條。天啊,呢個係我食過最好嘅炸魚薯條!識我嘅人都知,我通常唔食魚,但呢個真係與眾不同。麵衣薄脆,唔油膩。啖到魚肉時,依然多汁嫩滑—佢點樣做到咁保持得咁濕潤呢?我連佢哋提供嘅靚靚檸檬都唔使碰;我可以每日食呢道菜!我老闆揀咗牧羊人批—我諗係咁叫。唔好意思,雖然唔錯,但我就係唔識點樣欣賞呢道菜。不過,我肯定對喜歡呢個嘅人嚟講係好嘅選擇。總括而言,我喺文華東方嘅體驗非常愉快。溫馨嘅氣氛、親切嘅員工同出色嘅食物令呢次訪問難忘。我迫不及待想再返嚟探索更多佢哋嘅菜單!