2018-04-28 1625 瀏覽
Weekend想揾個舒服既環境食好d !! 呢間餐廳喺石板街酒店入面, 甫踏入酒店已經好中意呢度英式既裝修, lobby 放滿絲花, 古典既傢私, 好優雅~ 餐廳位於3樓,  門口位置係bar area~ 入內係餐廳, 仲有outdoor添 牆紙同梳化用同一個系列 , 類似古代清朝既畫風加入西式既風格同埋色調 先飲杯relax 吓, 呢度既cocktail 好精緻 , 選擇困難既我又要ig 睇吓相先揀到~ 試左攞獎既 Signature🍸: Dewdrops of the Heart  : 有綠茶, 斑蘭 仲有茉莉花香 🍹: Early Bird (杯腳仲有調酒師寫既字條)  : 呢杯果香多d  Butter Chicken lollipop , 雞腿炸得好香脆Mussels & blood pudding , 藍青口外, 仲有英國既血腸(黑布丁) 仲點左beef rendang cannelloni , 係炸卷既做法入面包住水牛芝士,牛肉, 仲有咖哩醬點黎食, 好香濃Slow-cooked Lamb rack , 慢煮菜式一向係我既至愛 , 肉質會好幼嫩, 又保持到肉汁既鮮味最後係甜
Weekend想揾個舒服既環境食好d !!

餐廳位於3樓,  門口位置係bar area~
入內係餐廳, 仲有outdoor添

Dewdrops of the Heart

Early Bird

Butter Chicken lollipop

Mussels & blood pudding

最後係甜品 banoffee pie , 一睇個名就知有香蕉同埋拖肥啦~
banoffee pie
雖然好似好多cream , 但打得好滑加埋少少香蕉黎食又唔會覺得膩 , 仲有批底好香口~食完真係令人心甜

呢度食物氣氛都好好~唔錯吖
Dewdrops of the Heart