2015-03-11
之前喺觀塘區工廈試過其他餐廳,感覺不錯,於是試試呢間疑似fusion菜既bella shine 同朋友食生日飯,再者因為佢地個心太軟(dancing heart)好特別,所以好想帶壽星女試。預先喺電話訂有birthday msg的心太軟,已經串左一次壽星女個名。點知當晚齊人入座點菜後不久,非常細心既店員當住壽星女面前問:「請問係咪訂左個心太軟呀?咁係咪寫happy birthday to...? 可唔可以寫一寫個名比我?我驚串錯。」,情況有如去廟街大排檔或舊式中餐廳,阿姐大大聲問「係咪留左生日蛋糕」一樣,為朋友生日飯增添笑料見餐廳主打日式同西式菜式,特意點一客雜錦天婦羅試試,大概係我地見識少,完全唔知雜錦天婦羅唔係蕃薯、南瓜、茄子、蝦。。。等等,沒有蕃薯和南瓜,取而代之嘅係京蔥、洋蔥、豆角同黃椒。。。真係好fusion...我地一共點左三道主菜,正進食第一道主菜時,繼續細心既店員捧住心太軟出現,係!正進食第一道主菜時出現甜品,實在太驚喜!!非常驚喜!!驚喜到來不及反應!又鹹又甜會唔會生痱滋架?原本諗住聽聲未見心太軟個實體都叫做仲有d surprise比壽星女吖。。。點知。。。唉晚餐既尾
晚餐既尾聲,亦係那期待已久既dancing heart dance 住出來既時刻,登燈登凳,說好了的happy birthday to...... 呢?
最後,仍然係那細心店員聲稱,自己有將訊息轉交比師傅,係師傅忘記寫上等待左一整晚既心太軟。
在此特意推介bella shine 比所有不善於製造驚喜既朋友!