2024-01-21
西式咖啡店喺香港就有好多,但係主打阿拉伯咖啡嘅就唔多,呢間就可以比我explore下非傳統的咖啡。Lime ESP Smash兩層layers ~綠色係Lime,酸酸地,混合涷咖啡,飲完好醒神。平時black coffee對我嚟講會太苦澀,加咗lime後,帶點薄荷的清涼,沖淡咖啡濃度,暑氣全消。Star mix - StrawberryRed bull估唔到加入水果味系列又幾得意。有士多啤梨/雜莓/青檸/桃可以揀。我揀士多啤梨,保留草莓原本的酸甜口味!更可瞬間提升能量,瞬間回復狀態!Strawberry Yogurt就咁食乳酪就好難入口,因為冇味,但呢杯底部係士多啤梨醬和士多啤梨果肉,所以mix住一齊食就有水果味。仲附送脆片增加口感。Classic Dark Chocolate Cake好濃的朱古力,但不算好甜,口感似brownie入口即溶。環境舒服😌又多沙發位。星期六、日可以係到chill足一個下午。
Lime ESP Smash
Star mix - Strawberry
Strawberry Yogurt
Classic Dark Chocolate Cake
好濃的朱古力,但不算好甜,口感似brownie入口即溶。