2011-11-20 11 瀏覽
約左朋友好耐黎@REX食野~~~ 終於今日黎左啦~~~揀左星期六GE LUNCH 時段黎~~ 因為星期六冇平日咁多人~~可以休休閒閒咁享用食物 =] 加上餐廳暗暗燈光同埋jess音樂,, 坐o係度同朋友傾計好舒服*我地一行三人 一點半到叫左3個 Lunch Set share~~Starter + Main Course + Drinks/ Daily Dessert 價錢由 $98 - $198 頗大眾化2位朋友揀左呢度最好飲o既 Wild Mushroom Soup我就揀左 Caesar Salad主菜選了:1. 西冷牛扒 medium well ~$ 1482. C.I.Y PIZZA $98 : (揀3款toppings: 最鐘意有得選擇=]) 另加一款 add $10 要讚o既係d mushroom,, 用左唔只一款o係裡面 Cheese 略嫌唔夠3. Cuttlefish and Scallop Squid Ink Risotto ~$ 128 可能食得慢,, 食o既時候已經凍左 好少食risotto 所以唔知點比較 個人覺得
約左朋友好耐黎@REX食野~~~ 終於今日黎左啦~~~

我地一行三人 一點半到
叫左3個 Lunch Set share~~

我就揀左 Caesar Salad
唔會好多醬, Crouton and bacon bits 加埋一齊食落去好香
一個字 "香!!" It's thick but without cream!!
主菜選了:

1. 西冷牛扒 medium well ~$ 148
就算點了70%...肉質好"林"同好juicy >v<
要讚o既係d mushroom,, 用左唔只一款o係裡面
Cheese 略嫌唔夠
Mushroom, Pineapple, Salamino and Fontina Cheese
可能食得慢,, 食o既時候已經凍左
好少食risotto 所以唔知點比較
個人覺得d墨魚都好"林",, 朋友覺得有少少腥
不過佢地menu每個星期都會轉,, 下次可以試下另一個煮法o既risotto =]
Al dente
最後飲左好味coffee,, --> Latte, Mocha and Maple Latte 3杯都好正, 泡泡好滑 =] 好滿足
拉花都好有心思*
而staff 有笑容,, 會主動過黎refill水
Manager會同客人傾計,, 頗親切
下次再黎!

2011-11-19