2022-09-22 152 瀏覽
今日來尖沙咀食期待已久的A5和牛火鍋放題,呢度裝修充滿日式風格,座位寬敞舒適,張枱夠晒大,一次過擺晒所有食物都冇問題👍🏻所有A5和牛都係任食,有好多特色湯底,入座會送黑樺牧場精選層架同海鮮拼盤。🧀北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋- 限量供應,最好預約嘅時候book定- 賣相好吸引,北海道豆乳湯底好滑好香濃豆味,中間放咗🌹玫瑰造型的芝士,少女心滿滿❤️,芝士味濃郁- 呢個湯係輕湯,唔可以開大火,我哋開頭唔知道,結果煲到滿瀉晒,幸好有職員幫我哋處理,仲補返時間俾我哋👍🏻🦐🦪北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤- 🔥職員會點火燒香海鮮再焗熟,之後再幫我哋開殼👍🏻- 🦪蠔好大隻,好肥美鮮味,creamy多汁🤩,美中不足係有少少沙- 扇貝都好大隻好鮮甜,帶子裙邊爽脆,職員會提醒我哋唔好食內臟👍🏻- 🦐鮮蝦燒得好香,蝦肉新鮮爽口彈牙,黑頭仲有好香濃嘅蝦膏😋黑樺牧場精選層架- 賣相好精緻,好似甜品咁放喺層架上- 最上層嘅牛肉捲到好似玫瑰花咁🌹- 中間嘅豬肉好爽脆- 最下層嘅手打蝦丸好爽口彈牙A5和牛- 顏色鮮嫩,油花分布超級靚😍- 重點係全部都有得encore👍🏻- 個人最推薦A5熊本黑樺和牛牛小排 & 上肩胛肉,顏色同

🧀北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋
- 限量供應,最好預約嘅時候book定
北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋

🦐🦪北海道大元貝牡蠣海鮮拼盤
- 🔥職員會點火燒香海鮮再焗熟,之後再幫我哋開殼👍🏻

黑樺牧場精選層架
- 賣相好精緻,好似甜品咁放喺層架上
- 最上層嘅牛肉捲到好似玫瑰花咁🌹
- 中間嘅豬肉好爽脆
- 最下層嘅手打蝦丸好爽口彈牙

A5和牛
- 顏色鮮嫩,油花分布超級靚😍
- 重點係全部都有得encore👍🏻
- 個人最推薦A5熊本黑樺和牛牛小排 & 上肩胛肉,顏色同油花分布都係最靚嘅,牛肉味香濃之餘油香味亦非常重,口感軟熟,入口軟嫩🤩
A5熊本黑樺和牛牛小排

- A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉加咗玉子更滑
A5熊本黑樺和牛玉子後腰肉

- 我個人喜歡食法係:另外order一隻日本玉子,煮熟牛肉後沾上蛋漿,好似壽喜燒咁

- 蝦滑上面加咗蟹子及黑松露
- 蟹子粒粒令口感更爽脆
- 黑松露香味濃郁

椒鹽牡丹蝦🦐
- 炸到非常香脆,脆卜卜,可以連殼食
- 調味好香好惹味
椒鹽牡丹蝦

整體來講,食物質素高質,湯底有多款特色湯底可以選擇,食物種類都幾豐富,除咗火鍋配料,仲有各款嘅小食;環境舒適,乾淨衛生;服務態度細心有禮;性價比不錯,鍾意食和牛嘅朋友絕對唔可以錯過。
2022-09-20
5 分鐘 (堂食)
北海道豆乳玫瑰拉絲芝士鍋
A5熊本黑樺和牛牛小排