2012-01-18 171 瀏覽
與家人慶生. 本想訂soho 的fat angelos, 點知已經倒閉了雖然家住九龍, 不過見識過尖沙咀店非假日都滿座既情況,我情願多付10幾蚊過港島食一行6人,一早訂左台, 被安排係餐廳最角落的卡位. 自成一個寧靜既角落.另一個我選擇CWB 呢間既原因係佢地有HAPPY HOUR DEAL岩哂我呢D酒鬼 SALAD 材料是大路的生菜,蕃茄,olive 和洋蔥. 淋上了大量黑醋汁DRESSING 略為酸左少少. 除非我好餓,否則都吾會掂佢 BREAD BASKET有3款麵包. 麵包條又香又脆,外表金黃,幼身而卜卜脆 .另一款類似pizza 的香草包亦是我心水之一.雖然不是新鮮烘焙, 但其突出的香草味加上鬆軟又富麵粉香的麵包,令人欲罷不能沾上olive oil + vinegar, 簡單美味的食法不過於此 buffalo wings一碟有7-8隻. 雞翼不算細隻, 但味道偏咸. 伴以類似sour cream 的sauce, 可以減輕其咸度.不過我suggest 大家都係1隻起2隻止,如果吾係對個腎都幾大負擔忌廉三文魚闊麵三文魚比較少, 但麵的份量頗多. sauce 夠creamy, 同朋
SALAD
BREAD BASKET
有3款麵包.
麵包條又香又脆,外表金黃,幼身而卜卜脆 .
buffalo wings
忌廉三文魚闊麵
三文魚比較少, 但麵的份量頗多. sauce 夠creamy, 同朋友share 食會無咁滯同'流'.
pasley 同d cheese 令個pasta 既層次多左. 廚師亦加入了蕃茄粒, 微酸亦中和了 忌廉汁的飽滯感
醬燒豬肋骨.
說真的,來過fat angelos 多次,還真是第一次點肉類.
點知.....都係吾好隨便作出新嘗試
ribs 燒得過熟,令肉質過份老. 食落好'鞋'口. 完全不合格的一個main dish.

而且bbq sauce 完全蓋過了肉的鮮味

另外還點了meat pizza, 但忘記拍照. 本著無圖無真相的精神, 我亦不便多評
飲品: happy hour deal for 啤酒係大約25% off. wine 則是buy1 get1 free.
我地total 叫左4支stella 同3 round house red (total 6杯)

不過明顯不夠人手,店方應多加留意
2011-12-10
慶祝紀念