2020-12-20
因為喺試業 ,所以我一食完就快出啦,唔喺出完 佢都完咗 🤪呢間 限定開業店鋪 所以大家要留意一吓啦開張第一日 佢改咗時間,由11點 改為 1 點 ,我12點半去到都要等一個鐘 ,所以大家要衡量吓個時間 ,同埋份量細細 ,但一人一份 都幾飽架,唔好睇少佢。。。🤣出餐時間都好快 呢樣值得一讚由 2020 /12/19 至 2021/1/3 。呢間嘅吐司 我覺得還好唔太差 , 嗰SIZE 唔大 ,大約掌心SIZE ,剛剛一人份量,款色唔多,好適合限定開業 。比小小貼士比大家 ,如果唔食得太甜嘅 可以同待應 少甜 ( 可惜我喺食完先知呢嗰消息)我覺得唔太愛甜嘅 , 可以叫 原味 ( 小甜),雪糕比較普通 ,所以唔使另加雪糕球,以吐司個個Cream, 太淡 ,淡到冇咩味,但好輕都算滑嘅,而每個吐司個心 都有用 牛油烘過 ,好重牛油香 ,我幾愛呢種香味。嘻嘻原味蜜糖吐司 Baby Shibuya Honey Toast $68淡淡哋 , 我覺得OK ,啱啱好 ,如果唔夠 可以自己落蜜糖 ,怕食甜最好講定少甜 。過江龍嚟講 佢真喺貴 , 但我覺得食一次都Ok , 打打卡。。金莎朱古力蜜糖吐司 Ba
呢間 限定開業店鋪 所以大家要留意一吓啦
出餐時間都好快 呢樣值得一讚
由 2020 /12/19 至 2021/1/3 。
金莎朱古力蜜糖吐司 Baby Ferrero Honey Toast $78
呢粒金莎食落去 (好似同本地金莎有少少分別.. 好似咋 唔喺 唔好叉我 🤣), 食落去有 牛油加埋唔太溜朱古力醬,唔差 (但本人 愛偏甜嘅 )
聖誕老人曲奇餅 Santa's Chocolate Chip Cookie $58
曲奇餅 我覺得比較偏甜 兩人份量 都比較大 同 濃朱古力醬 ,如果喺想試 ,走前外賣比較好(可以問吓 可唔可以 曲奇 同 醬 分開上 ,咁就唔會過份溜。
凍泰式奶茶 Iced Thai Milk Tea $38
唔喺我飲 ,朋友話都比較偏 ,所以可以少甜 試試
香濃朱古力特飲 XMAS Chocolate Special $40
叫完先發覺 自己叫左好多樣朱古力... 早知叫凍抹搽拿鐵 個外型真心靚 打卡一流 後悔都太遲
呢杯不過不失 鍾意朱古力嘅可以叫吓
幾多嘢賣 都佢好多廣告都有提 ,所以我唔提了。。