餐廳: Cafe 103
資訊:

2017-10-02 7067 瀏覽
假期諗住去試吓新野,點知失望而回網上見到2017年十大應該要試的Afternoon Tea, Ritz Café 103 同 Qeelin cross over,未試過此酒店的Afternoon tea,睇相好似幾得意,一心諗住去試吓好嘢,點知只有門口呢個公仔得意Afternoon Tea 的 Scones 是其中一個主角,可惜這個 Scones 是凍的。隔離枱要求焗熱,結果也只是微暖的。jam & clotted cream (唔夠軟滑)The Ritz London, Mandarin Oriental HK and Peninsula 是吃Scones 的不二之選!Croissants牛角包🥐是軟林林的。唔好話同「MO」比,佢連普通「東x堂」麵包舖也比不上。這個芒果撻已是全個下午茶最好食的,不過熊貓的眼畫得求其。Qeelin Macaron 只有甜,吃不到其他味道。他們應該向地下大堂的Pierre Herme 請教。點了 English Breakfast Tea, 侍應給了奶同糖,可惜茶匙欠奉五星級酒店收五星級價錢,卻遇到服務食物應該唔會再去啦!因為服務好差,帶我們坐下後,餐牌
假期諗住去試吓新野,點知失望而回

只有門口呢個公仔得意

英式鬆餅

。隔離枱要求焗熱,結果也只是微暖的。
jam & clotted cream (唔夠軟滑)

Qeelin  Afternoon  Tea

Croissants牛角包🥐是軟林林的
。唔好話同「MO」比,佢連普通「東x堂」麵包舖也比不上。
Qeelin  mango  tart

這個芒果撻已是全個下午茶最好食的,不過熊貓的眼
畫得求其。

Qeelin  Macaron

Qeelin Macaron 只有甜,吃不到其他味道。
他們應該向地下大堂的Pierre Herme 請教。

English  Breakfast  Tea

五星級酒店收五星級價錢,卻遇到
食物

應該唔會再去啦!因為服務好差
,帶我們坐下後,餐牌都唔俾,想叫第二個侍應,佢哋好似「你睇我唔到,你睇我唔到咁」
侍應埋單俾錢都要叫兩次

2017-10-01
15 分鐘 (堂食)