2012-12-14
今日3點幾同gf 去左Discovery Bay 行下, 呢道環境好好, 又多外國人, 好似去左外國咁~~於是想搵d high tea 食下, 有feel o的嘛。但之前無乜做資料搜集, 唔知邊間有o的 English high tea, 在碼頭果邊行來行去都唔邊道有, 最後見到Berliner有afternoon tea set, 就入黎試下啦~~waitress 問我地坐邊, 我選擇左近戶外果個位室內坐, 有齊室內加戶外的環境, 好舒服~我地叫左個tea setFlammkuchen 好食, 唔太熱氣得黎又夠薄夠脆Brie cheese 有好多cheese, 加上外面係炸左, 有少少 heavy其他的都好ok, 我地食到berliner 就夠晒飽了, 最後take away 左berliner x2 + sauce呢個時間無乜人, 好舒服慢慢食, 有o的戶外o既風, 好relax。
但之前無乜做資料搜集, 唔知邊間有o的 English high tea, 在碼頭果邊行來行去都唔邊道有, 最後見到Berliner有afternoon tea set, 就入黎試下啦~~ waitress 問我地坐邊, 我選擇左近戶外果個位室內坐, 有齊室內加戶外的環境, 好舒服~
我地叫左個tea set Flammkuchen 好食, 唔太熱氣得黎又夠薄夠脆