2021-10-03
最近朋友話想食Afternoon Tea, 咁岩就係我公司平時都有食開既GLASSHOUSE! 平時中午過黎食都大排長龍; 加上Fushion既餐單, 連揀飲擇食既我都輕易揀到野食!! 今次黎食Afternoon tea都無令我失望!一個三層高鐵架擺滿精緻可口既食物,$298 for two 一d都唔貴; 有16款食物, 由小食到咸點到蛋糕甜品, 一定滿意+大滿足!! Afternoon tea包埋咖啡或茶, 我地就add on special coffee: Lemongrass Tonic Coffee & Rosemary Tonic Coffee; 又幾特別啊~第一層係係小粒粒: 三文魚籽牛油果米紙卷; 吞拿魚他他撻; 八珍甜醋燴啤梨好清新, 好開胃!! 尤其個米紙卷; 個八珍甜醋燴啤梨又好得意, 出奇地夾!第二層係咸點: 迷你龍蝦漢堡; 酸甜棒棒蝦; 松露豬肉餃子; 巴馬火腿配布拉塔芝士多士. 我最喜愛ParmaHam, 真係好味; 另外個龍蝦包, 雖然係碎龍蝦, 但咬得到龍蝦味, 正!最底層係甜品, 有8款10件! 甜品係第2個胃, 無論幾食到幾飽都仲想食少少甜野!! 之所
最底層係甜品, 有8款10件! 甜品係第2個胃, 無論幾食到幾飽都仲想食少少甜野!! 之所以d cake要做到咁細件, 就係可以食多兩件唔同款! Brownie同Macaroon 都係我至愛, 甜度剛剛好, 食完又唔覺濟!
太古城GLASSHOUSE雖然無落地大玻璃睇到出面, 但勝在環境舒服; 適合2-4人!