2018-10-04
閏蜜們週末做個貴婦吧🤩精緻既🇫🇷法式high tea,款式比英式的較特別,食完亦唔會太飽濟啊,推薦推薦💁🏻♀️💁🏻♀️💁🏻♀️.📍Savories鹹點車厘子凍湯🔸西班牙既gazpacho就試過,換上車厘子,味道竟然出奇地夾!!蕃茄水牛芝士🔸兩者間住間住,造型的骰可愛,水牛芝士都係小編最愛💕迷你煙三文魚牛角酥🔸雖然普通,卻是好食啊法國鴨肝醬配黑加侖子啫喱🔸好特別呢!!絕對估唔到鹹鹹地既鴨肝醬竟然可以配甜既黑加侖子,成件事又融合到🙈公司漢堡🔸迷你一口漢堡好滋味😋.📍Pastries甜點迷你法式忌廉泡芙🔹Cream好滑,一口泡芙唔會覺得太heavy白桃配香草忌廉及荔枝啫哩🔹閏蜜投選最喜愛甜品!!!😍用杯盛住,好有層次感,🍑面層係白桃粒粒啫哩,中間係好香滑既vanilla cream,底層既荔枝啫哩好香,整杯都好清甜😚玫瑰芝士蛋糕🔹🌹玫瑰蛋糕入面加左士多啤梨jam,好開胃既一道甜品💞朱古力及熱情果慕絲🔹面層既熱情果味好突出,酸酸味味,仲會見到果籽,夾埋底層柚子馬德蓮貝殻蛋糕🔹有時貝殻蛋糕都偏鞋口,但這個做得不錯啊開心果撻及酒浸車厘子🔹造型非常精緻,開心果味夠濃,車厘子唔會太重酒味,做到襯托作用
📍Savories鹹點
迷你煙三文魚牛角酥🔸雖然普通,卻是好食啊
公司漢堡🔸迷你一口漢堡好滋味😋
📍Pastries甜點
柚子馬德蓮貝殻蛋糕🔹有時貝殻蛋糕都偏鞋口,但這個做得不錯啊
開心果撻及酒浸車厘子🔹造型非常精緻,開心果味夠濃,車厘子唔會太重酒味,做到襯托作用!
果仁及提子朱古力🔹呢個就一般般啦,只係造型比較fancy🍫
📍Homemade scone
有原味同香橙味各一件,配埋凝脂忌廉&自家制士多啤梨醬,兩款醬都唔太rich,偏淡,但scone本身既牛油味都香😌
最後可選花茶或咖啡,做個完美下午茶既總結☑️