2023-07-17 1683 瀏覽
今次Moxie HK 與本地純素飲品品牌 Mother Pearl 一齊合作推出嘅時令下午茶餐!(下午茶套餐供應時間為每日下午3時至5時)Afternoon Tea set包兩杯飲品及由來自英國嘅餐廳行政主廚 Michael Smith 設計套餐嘅三款鹹點 (包括:Grilled Black Tiger Prawns, Buckwheat Falafel (無麩質), Tartelette of Japanese Fruit Tomato (純素),我哋私心推薦”燒虎蝦”及”日本蕃茄撻襯茄子蓉”,兩個用嘅食材都好高質、好新鮮🤩 而四款甜點 ,包括Matcha Pavlova (無麩質), Chamomile Mille-Feuille (純素), Milk Tea Cake (純素,含堅果), Lamington (with plum gel)。而甜點我哋就推薦”奶茶蛋糕” 及”法式千層酥”,兩個甜點都唔會太甜,大廚果然有功力👍🏻而飲品我哋就揀咗好有港式茶記嘅”鴛鴦2.0”,係一款由咖啡、茶、黑帶糖蜜和茶啫喱混合而成嘅產品,同埋”Matcha-cha”,有紅豆蓉係面和抹茶珍珠,兩杯飲品

而飲品我哋就揀咗好有港式茶記嘅”鴛鴦2.0”,係一款由咖啡、茶、黑帶糖蜜和茶啫喱混合而成嘅產品,同埋”Matcha-cha”,有紅豆蓉係面和抹茶珍珠,兩杯飲品加埋個Tea set 打卡 一流👍🏻 我哋最欣賞嘅係飲品有諗過要配合呢個下午茶餐而調節甜度,淨飲可能會覺得不算太甜,不過襯埋個下午茶嘅甜點就剛剛好😍

總結今次個set包嘅鹹/甜點款式多,又健康,而最緊要嘅係呢個set都係秉持住Moxie HK 嘅理念不含乳製品,啱哂素食或腸胃容易受刺激嘅人土享用🥹 餐廳環境又舒適,啱晒約埋三五知己一齊享受一個悠閒下午😌 我哋誠意推介俾大家試吓呀~ 有興趣嘅朋友仲有記得七月尾之前去啦🤓