2024-09-19 448 瀏覽
Delish Kitchen by ALOT係位於Airside入面既一間cafe x 家品店,木系藝術感裝潢加上6000呎寬敞空間感,中間仲有個大大月球燈打卡位!同朋友正好坐係月球燈之下,無論氣氛定環境都好舒服🥰每一份主菜附送是日餐湯,到訪當天係蘑菇湯,菇香、忌廉同麵包粒入口濃郁幼滑!🔸香草牛油烤龍蝦蘆筍龍蝦味噌汁燴意大利飯龍蝦味噌汁係平常少見既配搭,配上蘆筍片、香菇煮成意大利飯,口感煙靭帶鮮味,同味噌獨有鹹香意外地相配!主角烤龍蝦體型大大隻,肉質鮮嫩,用香草牛油烤過後鮮味大為提升✨🔸澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼黑毛安格斯牛肉眼扒上枱居然有兩大塊,性價比超高!店員推薦煎成medium,微紅肉色配合適量油分,肉質軟稔而且好入味🤤伴菜有炒椰菜及煙肉酸忌廉焗薯,整道菜滿足感好高!🔸明太子手羽炸至金黃既雞翼,釀入同明太子拌勻既雞肉,炸過後仍然保留滿滿肉汁唔怕乾柴,味道香口惹味,推介😍🔸Delish黑森林餐牌上甜品全部都好用心,我地點既黑森林將傳統朱古力蛋糕及車厘子化成一件精緻藝術品,嗜甜必點!

🔸香草牛油烤龍蝦蘆筍龍蝦味噌汁燴意大利飯
龍蝦味噌汁係平常少見既配搭,配上蘆筍片、香菇

🔸澳洲黑毛安格斯100天穀飼牛肉眼

🔸明太子手羽