2025-01-11 235 瀏覽
Airside開咗唔少新餐廳,冬天特別想食燒肉,食咗一間韓式燒肉店,一開始會有勁多餐前小菜😋✅ 冬柏牛肉盛盒牛肉盛盒可以食到多個牛肉部位,有和牛牛五花、安格斯牛外裙肉、牛小排、薄牛舌、韓牛前胸肉而且肉質都好正😋我同朋友都大讚👍🏻⁠✅韓式豬肋骨豬肋骨勁入味,我自己甚至乎鍾意呢款多過牛😍基本上調好晒未都唔需要加調味料✅大八爪魚勁大隻八爪魚,平時都係切好細細份,咁大隻上真係第一次見🐙烤過嘅八爪魚非常惹味🤣✅泡菜煎餅識韓國菜又點少得泡菜煎餅,呢度啲煎餅整得好整齊,本身以為佢好厚粉,但係食落又唔覺✅大醬湯最估唔到大象湯入邊嘅牛肉都非常之突出,唔單止肉味好濃郁,仲好好飲😆✅烤香蕉配朱古力肉桂粉香蕉表面係焦糖脆面,再加埋朱古力肉桂粉襯托,勁好食🤤同埋香蕉熟到啱啱好🍌✅柑橘梳打&荔枝梳打燒肉配梳打飲品特別夾,可以解膩🍸💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5📍冬柏九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖@dongbaek_hk#dongbaek_hk #冬柏 #釜山過江龍 #韓燒 #韓式餐廳 #韓國菜 #Airside #koreanfood #koreancuisine #kore

✅ 冬柏牛肉盛盒
而且肉質都好正😋我同朋友都大讚👍🏻

⁠✅韓式豬肋骨

✅大八爪魚

✅泡菜煎餅

✅大醬湯

✅烤香蕉配朱古力肉桂粉

✅柑橘梳打&荔枝梳打
燒肉配梳打飲品特別夾,可以解膩🍸

💛好味指數:4.7/5 💜回頭指數:4.7/5

📍冬柏
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 5樓L506號舖

@dongbaek_hk

#dongbaek_hk #冬柏 #釜山過江龍 #韓燒 #韓式餐廳 #韓國菜 #Airside #koreanfood #koreancuisine #korean