餐廳以淺木色為主,裝修簡約又不失時尚感,座位非常闊落,私隱度好高,好適合一大班朋友一齊黎用餐❣️入座後,店員會送上多款前菜,又會喺爐邊加入粟米芝士🫕仲可以無限refill♾️‼️好岩芝士控🧀🤩我同朋友都refill左兩次呢🤭員工服務態度好好,會清楚介紹食物,又會幫忙烹調部分食材,非常細心😆❥ 一級五花肉梅花肉拼盤 $428呢個拼盤份量超多‼️岩晒選擇困難症既我地,款款肉都試下🤎五花肉同梅花肉肥瘦相間,油花都好均勻!店員幫忙燒至外層微脆,入口軟嫩,肉味香濃😍有入口即化既感覺,點埋芥末醬更加香口💚❥ 壺漬大牛肋骨 $388一夾起就見到牛肋骨超大塊!店員幫忙剪開同烹調🥩並且會了解我地想要既熟度🔥牛肋骨好厚肉,脂肪少,以特製醬汁調味,唔洗點醬已經好入味😍食落口肉嫩甘香,有豐富肉汁!好食🤤❥ 辣炒年糕 $98年糕煙韌軟糯,配埋濃稠既醬汁,香甜得黎仲好有辣度,非常惹味!❥ 烤香蕉配朱古力肉桂粉 $45香蕉燒得岩岩好,表面燒成焦糖,香脆好味😋另外可配搭肉桂粉或朱古力醬🍫增加左整體既味道同口感🤩❥ 焦糖布甸 $45布甸上面有一大粒士多啤梨🍓好可愛!布甸口感Q彈綿密,蛋香味濃,唔會過甜,同微苦既焦糖醬味道好夾,

❥ 一級五花肉梅花肉拼盤 $428
呢個拼盤份量超多‼️岩晒選擇困難症既我地,款款肉都試下🤎
五花肉同梅花肉肥瘦相間,油花都好均勻!
店員幫忙燒至外層微脆,入口軟嫩,肉味香濃😍
有入口即化既感覺,點埋芥末醬更加香口💚

❥ 壺漬大牛肋骨 $388
一夾起就見到牛肋骨超大塊!
店員幫忙剪開同烹調🥩並且會了解我地想要既熟度🔥
牛肋骨好厚肉,脂肪少,以特製醬汁調味,唔洗點醬已經好入味😍
食落口肉嫩甘香,有豐富肉汁!好食🤤

❥ 辣炒年糕 $98

❥ 烤香蕉配朱古力肉桂粉 $45
香蕉燒得岩岩好,表面燒成焦糖,香脆好味😋
另外可配搭肉桂粉或朱古力醬🍫增加左整體既味道同口感🤩

❥ 焦糖布甸 $45
布甸上面有一大粒士多啤梨🍓好可愛!
布甸口感Q彈綿密,蛋香味濃,唔會過甜,同微苦既焦糖醬味道好夾,好好食🤤👍🏻

❥ 柚子檸檬梳打 $42
❥ 梅子青檸梳打 $42
食韓燒必需要飲大大杯、清新解渴既飲品😝❤️
好推介梳打系列既飲品,大大杯,果香味重,夠清甜🍋🍊
氣泡感十足,夠爽🤣🤣
2024-04-15
-平日去Airside 除左行街唔洗同人迫 連食飯都唔洗排隊排餐死😂大家去過都一定知 假日幾乎間間食肆都座無虛席 晚餐揀左一間韓式燒肉🥩係韓國過江龍 釜山人氣燒肉店呢度座位都好闊落 坐得舒服 店員都好親切😍仲有幫燒服務(?) 見隔離枱有小朋友要照顧 員工都會幫忙燒下👍🏻打開MENU樣樣都好靚 🥓🍖🍗🥩不知不覺點左好多點餐後店員會附上前菜同醬料 第一次見南瓜蓉都係前菜之一 幾特別爐邊蛋同芝士粟米食哂可以refill咖🧀🌽🥢一級五花肉套餐$688(一級五花肉、和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉, 薯仔排骨湯)呢個價錢包哂咁多款色燒肉🥢醃製一級韓國豬肋骨 $178🥢黃豆粉蕨餅配雪糕$45🥢芝士蛋糕配雪糕$55🥢菠蘿梳打$42🥢提子梳打$42所有出餐擺盤同menu入面都有9成相似 把關得好好👍🏻豬五花、安格斯牛外群肉、牛小排都好正😋鱈魚肉有驚喜🤩肉質好實好爽口 我個人好中意😎薯仔排骨湯同一般食開既有少少分別🥣湯底所有料都煮到超綿🤣🤣無牙都食得😋一級韓國豬肋骨醃到好腍😍超正 肉類整體都好正🤭🤤

大家去過都一定知 假日幾乎間間食肆都座無虛席
晚餐揀左一間韓式燒肉🥩係韓國過江龍 釜山人氣燒肉店
呢度座位都好闊落 坐得舒服 店員都好親切😍
打開MENU樣樣都好靚 🥓🍖🍗🥩不知不覺點左好多

點餐後店員會附上前菜同醬料
第一次見南瓜蓉都係前菜之一 幾特別
爐邊蛋同芝士粟米食哂可以refill咖🧀🌽

🥢一級五花肉套餐$688
(一級五花肉、和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排
蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉, 薯仔排骨湯)
呢個價錢包哂咁多款色燒肉
🥢醃製一級韓國豬肋骨 $178
🥢黃豆粉蕨餅配雪糕$45
🥢芝士蛋糕配雪糕$55
🥢菠蘿梳打$42
🥢提子梳打$42

所有出餐擺盤同menu入面都有9成相似 把關得好好👍🏻
豬五花、安格斯牛外群肉、牛小排都好正😋
鱈魚肉有驚喜🤩肉質好實好爽口 我個人好中意
😎薯仔排骨湯同一般食開既有少少分別🥣
湯底所有料都煮到超綿🤣🤣無牙都食得
😋一級韓國豬肋骨醃到好腍😍超正 肉類整體都好正🤭🤤
2024-03-20 815 瀏覽
喺啟德嘅 #airside 入邊原來都幾多餐廳嫁😍今晚就同屋企人嚟一場📍#肉味情談 🤭去咗食呢間來自釜山嘅燒肉店坐低冇耐店員就送上前菜🥰食烤肉點少得爐邊嘅芝士粟米同泡菜蛋🤭佢哋仲可以無限添🫣我都encore佐兩次😂兩個人食,晚餐時段我哋點咗一份🥓一級五花肉套餐 ,入面有✨一級五花肉 👉🏻 兩大條🤣夾起嚟差唔多有我一節手臂長,肥瘦均勻,放喺鐵板上燒起嚟夠焦香👍🏻 加少少醬油泡菜一齊食的確唔錯🥰唯一可惜嘅係冇生菜🥬🥹如果配埋就更好啦😝✨和牛牛五花 - 同我平時食開嘅牛五花好唔同,呢款係比較厚身有咬口✨安格斯牛外裙肉 - 牛味濃👍🏻配有少少醬汁同芝麻蔥花,不過得三片唔幾夠喉🤪✨牛小排 - 肉質軟淋,食之前加少少鹽調味,油香十足🥰✨蘋果梨汁雞肉 - 🥰雞肉好嫩,食落甜甜地,幾清新✨一口鱈魚肉 - 肉質同一般鱈魚好唔同😳🤭我要用蟹肉嘅質感嚟形容😆有一刻真係覺得自己好似食緊蟹咁,有鮮味👍🏻✨薯仔排骨湯 - 面上好多一粒粒嘅黑色嘅調味,原先以為係黑胡椒🫣點知店員介紹先知原來係芝麻😆 入面有兩大件排骨,好足料,味道香濃另外仲order咗份✨一級韓國豬肋骨呢款醃製過嘅豬肋骨真係好好味🤤推介大家不妨試吓,
喺啟德嘅 #airside 入邊原來都幾多餐廳嫁😍
今晚就同屋企人嚟一場📍#肉味情談 🤭
去咗食呢間來自釜山嘅燒肉店

坐低冇耐店員就送上前菜🥰

食烤肉點少得爐邊嘅芝士粟米同泡菜蛋🤭
佢哋仲可以無限添🫣我都encore佐兩次😂

兩個人食,晚餐時段我哋點咗一份
🥓一級五花肉套餐 ,入面有

加少少醬油泡菜一齊食的確唔錯🥰
唯一可惜嘅係冇生菜🥬🥹
如果配埋就更好啦😝

✨牛小排 - 肉質軟淋,食之前加少少鹽調味,油香十足🥰

✨蘋果梨汁雞肉 - 🥰雞肉好嫩,食落甜甜地,幾清新

✨一口鱈魚肉 - 肉質同一般鱈魚好唔同😳
🤭我要用蟹肉嘅質感嚟形容😆
有一刻真係覺得自己好似食緊蟹咁,有鮮味👍🏻

✨薯仔排骨湯 - 面上好多一粒粒嘅黑色嘅調味,

另外仲order咗份
✨一級韓國豬肋骨
呢款醃製過嘅豬肋骨真係好好味🤤
推介大家不妨試吓,肉質軟嫩好juicy 👍🏻👍🏻

甜品
燒棉花糖配朱古力餅乾
雖然夾朱古力餅乾一齊食好甜😆
🥰但係爐邊燒棉花糖都的確幾得意好玩😆
由其啱情侶/小朋友玩下,好容易就燒好

🍮焦糖布甸 - 入口軟滑🥰加埋焦糖一齊食都唔過甜
  • 安格斯牛外群肉
  • 醃製一級韓國豬肋骨
  • 牛小排
  • 蘋果梨汁雞肉
2024-03-02 945 瀏覽
這次來自和朋友走去啟德airside的「冬柏 (肉味情談) 」吃飯。餐廳來自釜山,點餐後店員會隨即送上前菜,泡菜、蘿蔔泡菜、豆芽、菠菜等前菜,亦加上爐邊蛋和芝士。<一級五花肉套餐> $688點了一級五花肉套餐,除了主角一級五花肉之外,haiyou和牛牛五花、安格斯牛外群肉、牛小排、蘋果梨汁雞肉、一口鱈魚肉以及薯仔排骨湯。一級五花肉燒得剛剛好,肥瘦適中,配上由大醬及芥末醬混成的醬汁,正好中和油膩感。安格斯牛外群肉是牛的橫隔膜部分,重牛味,有點像內臟。鱈魚肉加少許鹽落口感香濃。不得不提的是薯仔排骨湯,味道濃郁不會太鹹,薯仔煮得軟淋,排骨肉亦容易骨肉分離<醃製一級韓國豬肋骨> $178強烈推介豬肋骨,經過醃製肉質軟滑,帶有微微嘅甜味,不用點任何醬汁都已經很好吃<芝士蛋糕配雪糕> $55<年糕配雪糕> $45年糕結實,而芝士蛋糕輕盈,兩者同樣配搭雲呢拿味雪糕<梅子青檸梳打> $42<荔枝梳打> $42兩杯梳打分別為梅子青檸味和荔枝味,味道清爽

<一級五花肉套餐> $688

<醃製一級韓國豬肋骨> $178

<芝士蛋糕配雪糕> $55
<年糕配雪糕> $45
年糕結實,而芝士蛋糕輕盈,兩者同樣配搭雲呢拿味雪糕

<梅子青檸梳打> $42
<荔枝梳打> $42
兩杯梳打分別為梅子青檸味和荔枝味,味道清爽
  • 芝士蛋糕配雪糕
  • 一級五花肉
  • 前菜
2024-02-20 904 瀏覽
餐廳環境好闊落, 枱與枱之間有距離, 卡座位坐得好舒適。𓊈一級五花肉套餐 $𝟼𝟾𝟾𓊉套餐包括一級五花肉, 和牛牛五花, 安格斯牛外裙肉, 牛小排, 蘋果梨汁雞肉, 一口鱈魚肉同薯仔排骨湯, 套餐包含嘅肉類多元化, 性價比幾高。個人最鐘意食和牛牛五花同牛小排, 嫩滑多汁, 肉質好鬆軟, 好好食。𓊈醃製一級韓國豬肋骨 $𝟷𝟽𝟾𓊉豬肋骨預先用黑椒同韓式醬汁醃製咗, 所以味道好香濃, 豬肋骨肉質好軟腍, juicy 多汁, 非常惹味!𓊈菠蘿梳打 $𝟺𝟸𓊉菠蘿梳打味道唔會太甜, 幾解渴。𓊈柑橘梳打 $𝟺𝟸𓊉柑橘梳打味道好清新, 可以解油膩感。𓊈烤香蕉配朱古力肉桂粉 $𝟺𝟻𓊉香蕉上面有一層焦糖, 配合香蕉一齊食, 甜而不膩, 側邊可以蘸點朱古力醬或者肉桂粉, 味道有層次。𓊈芝士蛋糕配雪糕 $𝟻𝟻𓊉芝士蛋糕嘅芝士味非常濃郁, 側邊配有雲呢拿雪糕, 一齊食, 口感更豐富。
餐廳環境好闊落, 枱與枱之間有距離, 卡座位坐得好舒適。

𓊈一級五花肉套餐 $𝟼𝟾𝟾𓊉

𓊈醃製一級韓國豬肋骨 $𝟷𝟽𝟾𓊉

𓊈菠蘿梳打 $𝟺𝟸𓊉
菠蘿梳打味道唔會太甜, 幾解渴。

𓊈柑橘梳打 $𝟺𝟸𓊉
柑橘梳打味道好清新, 可以解油膩感。

𓊈烤香蕉配朱古力肉桂粉 $𝟺𝟻𓊉

𓊈芝士蛋糕配雪糕 $𝟻𝟻𓊉

1天前 0 瀏覽
呢排煲緊韓劇淚見到佢地成日係到燒肉😝搞自己都好想食韓燒🤤今日收工特登搵咗間好出名嘅韓燒餐廳😙😙佢哋舖頭張張枱都好大 可以擺都好多嘢食👏同韓劇一樣可以擺晒所有嘢食喺枱面慢慢燒嚟食🤪🥢壺漬大牛肋骨 $388平時食韓燒啲牛肉都係細細地一片 呢度直接俾一大條牛肋骨條你燒👏韓國式醃肉真係係好入味🤪甜得來牛肉味都仲係好重 簡單擺上去燒一燒已經好好味😙😙一大塊牛肋骨剪完慢慢燒 配埋佢地特製蘇打🤪🤪食到好鬼爽😙🥢一級五花肉梅花肉拼盤 $428你又點估到豬肉可以好似牛肉咁好味🥹呢度嘅五花肉肥瘦均勻 仲要大大塊一件🤤不過切得好薄 粘埋佢哋嘅韓式辣醬食 真係好食到不行🤪🤪仲有佢哋嘅梅花肉 肉質爽滑彈牙👏豬肉味香得嚟有浸油香🤤最難得嘅係呢度嘅豬肉食完完全唔覺得肥膩😚😚可以不斷係咁食🤪🥢辣炒年糕 98淨係食燒食又好似唔夠喉咁😝😝叫多份炒年糕試多份口感😌😌年糕唔算好辣,平辣既朋友都唔洗怕☺️☺️大大份真係食到好飽肚😋😋🍮焦搪布甸 $45🍪 烤棉花搪夾心餅乾 $65仲有呢度有個好特別嘅甜品,就係有得燒棉花糖食😍平時去BBQ我最鍾意燒棉花糖,估唔到喺韓燒舖頭都有得整🤪配埋佢哋嘅朱古力醬同牛油餅乾 夾埋一齊食真係甜到入心😚

🥢壺漬大牛肋骨 $388

🥢一級五花肉梅花肉拼盤 $428

🥢辣炒年糕 98

🍮焦搪布甸 $45
🍪 烤棉花搪夾心餅乾 $65
仲有呢度有個好特別嘅甜品,就係有得燒棉花糖食😍平時去BBQ我最鍾意燒棉花糖,估唔到喺韓燒舖頭都有得整🤪配埋佢哋嘅朱古力醬同牛油餅乾 夾埋一齊食真係甜到入心😚朋友仲嗌咗個焦糖布甸🤪整得又甜又香 好適合燒完肉食😍大家快啲嚟試吓啦!
2天前 0 瀏覽
一家大小去airside 食燒肉,已預早訂枱,17:30等一輪開始入座,用餐時間90分鐘,我們叫了一份媽媽節套餐,一份五花肉拼盤,一個石頭鍋飯,一個海鮮煎餅,三杯野飲。四大一小坐卡位幾迫夾,枱面放五落所有菜色,店員服務還不錯,會主動詢問是否添加配菜,及時收走空的碟子。餐飯食得開心,惠顧滿$600有一份禮物,媽媽很高興。😅只是其中一個店員行為相當奇奇怪怪,男性身材肥胖,叫佢檢查下爐火是否有問題,小烤盤可否取走,佢行過來,望一眼,對住我講左句「嘩,乜你甘醒,你甘都知啊!」😨跟著就企回佢原來的位置,行為十分怪異。唯有詢問另一位店員,真的發現爐火有問題,幫忙打火後,得以解決,其後還解釋小烤盤用作燒雞肉,取走都沒有問題,但要小心油火。最後賣單千八蚊,價錢頗貴,肉類又未見得值這個價錢,整體用餐感覺還好,除了那位古怪的店員,坐位逼夾,味道,份量都還好吧。

3天前
母親節
  • 海鮮煎餅
最近在AIRSIDE逛街,發現了一家名為冬柏 (肉味情談)的韓國燒烤餐廳。這家餐廳主打韓式燒烤,食材新鮮,在網上頗受好評。於是,我決定去品嚐一番。冬柏牛肉盛合:入面包含了和牛牛五花、安格斯牛外裙肉、厚切牛舌、牛小排、牛胸爽肉等多種優質牛肉。牛肉的品質都非常上乘,肉質鮮嫩,油花分布均勻,燒完之後油香撲鼻,令人垂涎欲滴。和牛牛五花的油花分布均勻,入口即化,油脂的香氣在口中散發。安格斯牛外裙肉的肉質鮮嫩,口感富有嚼勁,搭配店家提供的特製蘸醬,更加美味。厚切牛舌的口感爽脆,帶著淡淡的牛香,讓人忍不住一口接一口。牛小排的肉質軟嫩,油脂豐富,香嫩多汁,讓人欲罷不能。牛胸爽肉的口感軟嫩,脂肪含量較低,吃起來不會膩口。醃製一级韓國豬肋骨:用上一級嘅韓國豬肋骨,再經過精心醃製,肉質軟嫩入味,酸甜可口。燒完之後,做到骨肉分離,入口即化嘅口感,令人回味無窮。韓式炒粉絲:粉絲炒得爽滑可口,搭配烤肉,解膩又美味。芝士蛋糕配雪糕同埋焦糖布甸:芝士蛋糕芝士味濃郁,口感綿滑,配埋清涼嘅雲呢拿雪糕,剛好中和烤肉嘅油膩感。布甸口感滑溜,有香甜嘅焦甜味,令人一試難忘梅子青檸梳打和柑橘梳打是餐廳的特色飲品。兩都有用嚟自韓國嘅

和牛牛五花的油花分布均勻,入口即化,油脂的香氣在口中散發。

厚切牛舌的口感爽脆,帶著淡淡的牛香,讓人忍不住一口接一口。

牛小排的肉質軟嫩,油脂豐富,香嫩多汁,讓人欲罷不能。

牛胸爽肉的口感軟嫩,脂肪含量較低,吃起來不會膩口。

韓式炒粉絲:粉絲炒得爽滑可口,搭配烤肉,解膩又美味。

梅子青檸梳打和柑橘梳打是餐廳的特色飲品。兩都有用嚟自韓國嘅生果,前者梅子係嚟自韓國,而後者嘅柑橘係用濟洲,味道酸甜可口,清涼解暑,係食烤肉搭配的絕佳飲品。

2024-05-04 0 瀏覽
雖然而家興少肉多菜,但我會留空間給高級肉肉! 最近與友人去了位於airside 的高級韓式燒肉店! 裝潢優雅,而且有排大窗,光線充足,空間寬敞! 一級五花肉梅花肉拼盤 $428這拼盤結合了兩種優質的豬肉部位! 五花肉肥瘦相間,紋理豐富,脂肪與瘦肉分佈均勻。烤過後,外層帶脆,內部嫩滑油脂澎湃!而梅花肉就較瘦,肉質細膩,口感軟嫩鮮美! 壺漬大牛肋骨 $388牛肋骨好大條超震撼,牛肋骨鮮嫩,肉汁爆滿,加上醬汁,既有一定的甜味,又有微妙的酸味,這使得這道菜的味道非常獨特。辣炒年糕 $98口感Q彈,辣味十足,香氣撲鼻,美味又飽足爐邊有泡菜蛋及芝士粟米,還有很多碟小菜

一級五花肉梅花肉拼盤 $428
這拼盤結合了兩種優質的豬肉部位!
而梅花肉就較瘦,肉質細膩,口感軟嫩鮮美!

壺漬大牛肋骨 $388

辣炒年糕 $98
口感Q彈,辣味十足,香氣撲鼻,美味又飽足

爐邊有泡菜蛋及芝士粟米,還有很多碟小菜

유명진의 육미정담 肉味情談【一級五花肉梅花肉拼盤】$428拼盤大份到好似食咗一年豬肉量🫨店舖嘅豬肉好高質!油脂分佈平均,燒完配上芥末/大醬,真係超級好食!【壺漬大牛肋骨(醃製)】$388超級大條嘅大牛肋骨以特製醬汁醃製!已經超級入味,另外可以加喜馬拉鹽調味!店員仲幫手剪同燒🫡肉質超級嫩滑,不過就有少少蓋過咗牛味~【辣炒年糕】$98辣炒年糕就比較啱香港人口味,唔算話好辣,顏色上都冇咁深紅色!年糕魚糕同蔬菜都好足料!【焦糖布甸】$45【烤香蕉配朱古力肉桂粉】$45差啲唔記得留肚食甜品🫨 布甸蛋味濃郁勁嫩滑,燒香蕉有一層薄脆嘅焦糖,再配埋朱古力同肉桂粉🤤🍹柚子檸檬梳打🍹荔枝梳打另外叫咗兩杯特飲,梳打清新解膩,配燒肉食一流!
유명진의 육미정담 肉味情談

【一級五花肉梅花肉拼盤】$428

【壺漬大牛肋骨(醃製)】$388

【辣炒年糕】$98

【焦糖布甸】$45
【烤香蕉配朱古力肉桂粉】$45

🍹柚子檸檬梳打
🍹荔枝梳打
另外叫咗兩杯特飲,梳打清新解膩,配燒肉食一流!

• 一級五花肉
2024-05-04 0 瀏覽
👈🏻유명진의 육미정담 肉味情談#japjapjap_啟德#japjapjap_韓國菜一級五花肉梅花肉拼盤 $428大大碟嘅一級五花肉梅花肉拼盤真係要嗌一碟同朋友share🥳五花肉同梅花肉嘅油脂分布得好平均五花肉入口油香滿滿梅花肉肉味濃郁 壼漬大牛肋骨 $388勁長嘅牛肋骨🤩牛肉醃得好入味 個味道都調得很好 唔會遮蓋咗牛本身嘅味 牛肉都係軟身唔會難咬 超級推薦叫呢一款辣炒年糕 $98煙煙韌韌嘅辣炒年糕😙年糕比較粗身 更加有咬口魚糕同埋菜索晒啲甜辣醬焦糖布甸 $45布甸蛋香十足😛好滑彈下彈下烤棉花糖夾心餅乾 $65成個idea好新穎🥰因為會有個韓燒板 所以唔會直接火上燒 棉花糖就不會那麼快燶或者著火 又好玩又好食青檸梳打$42菠蘿梳打$42Overall食評最高5粒🌟)📌好味程度:🌟🌟🌟🌟📌回頭度:🌟🌟🌟🌟📌環境:🌟🌟🌟🌟📌服務:🌟🌟🌟🌟
👈🏻유명진의 육미정담 肉味情談

📌回頭度:🌟🌟🌟🌟
📌環境:🌟🌟🌟🌟
📌服務:🌟🌟🌟🌟
2024-05-04 0 瀏覽
📍肉味談情@𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲♡主菜•壺漬大牛肋骨 $𝟯𝟴𝟴•一級五花肉梅花肉拼盤 $𝟰𝟮𝟴•辣炒年糕 $𝟵𝟴𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲 聽講開左勁多又新又靚既餐廳今次同朋友黎食 叫左勁多肉🇰🇷🥰滿足下食肉既慾望🐮一級五花肉梅花肉拼盤 係好震撼地大份😂重點係𝗱肉紋靚到好似和牛咁平均加埋鐵板好易就燒得好好食另外必點叫一定係壺漬大牛肋骨成條長過手臂既牛肋骨醃咗醬油之後係超入味軟滑口感既牛肉加埋醬油甜甜地既味道真係好食到幾飽都唔想浪費😂♡甜品•焦糖布甸 $𝟰𝟱•芝士蛋糕配雪糕 $𝟱𝟱兩個甜品都比想像中出色焦糖布甸嘅奶香好重加上芝士蛋糕味道同𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲 都好濃郁厚實🍮🍰♡飲品•梅子青檸梳打 $𝟰𝟮•柚子檸檬梳打 $𝟰𝟮食燒肉梗係要飲返啲清新既梳打兩杯都好清新 我自己就比較鍾意梅子青檸梳打🍹
📍肉味談情@𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲

•柚子檸檬梳打 $𝟰𝟮
食燒肉梗係要飲返啲清新既梳打
兩杯都好清新 我自己就比較鍾意梅子青檸梳打🍹

2024-05-04 4 瀏覽
到Airside發掘新餐廳肉味情談這個名字很特別店內沒有太大油煙味花卷五花肉$268一級韓國豬肋骨$178一級五花肉兩件$238最好味是五花肉和醬油大蔥切牛舌$138海鮮煎蔥餅$138很喜歡韓式煎餅雖然海鮮不多但重點是煎餅好吃石頭鍋飯$98味道正常份量算多喜歡鍋巴很適合原味炸雞半份$128對炸雞有少許失望炸粉厚又不脆口每枱加$40可以免費加小菜泡菜、芽菜等最好味是這個南瓜沙律難怪要加錢不過整體不算貴食物同服務都不錯而且不是連鎖店比較有特色值得一試
到Airside發掘新餐廳

不過整體不算貴
食物同服務都不錯
而且不是連鎖店比較有特色值得一試
2024-05-04 0 瀏覽
下雨天 跟朋友來到Airside晚餐,我們都喜歡火鍋/韓燒,來到了肉咪情談,掃code等位,差不多到會有電話提醒,幾方便餐廳地面很油,差點滑到前菜加錢才可以添,不添也不可惜,荳芽,波菜沒有味道,免費也不想添2個人只給一份調料,太太太小家點了雪花五花肉,牛大骨,與餐牌差距太大了,雪花五花似普通五花腩厚切。牛大骨天失望,一根大骨頭配上牛肉粒,而牛肉粒是4面輕熟的,牛肉粒拼起來也只有半根骨長吧粉絲一坨,能飽餐牌上的雪花五花上台的雪花五花(這是剪開了的1/3件)餐牌上的牛大骨來到的牛大骨

餐廳地面很油,差點滑到

2個人只給一份調料,太太太小家

粉絲一坨,能飽

餐牌上的雪花五花
餐牌雪花五花肉

上台的雪花五花(這是剪開了的1/3件)

實物雪花五花肉

韓式粉絲
前菜
泡菜
2024-04-28
好多人應該都好似我咁好鍾意食燒肉,但覺得要落手燒好唔方便,同埋好容易燒燶,最近俾我搵到一間可以選擇侍應幫手燒嘅韓燒餐廳,服務好好👍而且環境仲好有高級感✨前菜set (免費,任添需加錢)非常豐富,除左平時常有嘅泡菜、蘿蔔乾、芽菜、海帶,最特別係有南瓜蓉,甜甜地、入口即溶,唔錯👍另外爐邊嘅粟米芝士同埋泡菜蛋係可以無限refill,呢個爐受熱能力高,好快就可以食得再refill壺漬大牛肋骨 $388侍應幫我地燒左牛肋骨先,我地order要5成熟,牛肋骨起曬骨,係無骨痴住,啖啖肉嗰隻,肉質好有質感,而且牛味好重,朋友都讚😋 呢道菜特別配上粉紅色嘅喜馬拉雅山鹽,比平時嘅鹽無咁鹹,更加適合燒肉時蘸一級五花肉梅花肉拼盤 $428超級大份量嘅拼盤,有三種唔同嘅切法,做到唔同嘅口感。肥瘦相間,脂肪燒起嘅油味非常香,估唔到豬肉嘅肉質都咁軟嫩,記得配埋芥末醬,好合襯,味道更昇華🤩我地加左$38生菜盤配燒肉一齊食,健康一點🥗辣炒年糕 $98唔算太辣,年糕好煙韌,仲有配埋經典韓國食品魚糕,非常入味😋焦糖布甸 $45好有驚喜,質感好軟綿綿,入口即化,唔會太甜,值得一試🧡芝士蛋糕配雲呢嗱雪糕 $55朋友今個月生日,

前菜set (免費,任添需加錢)

壺漬大牛肋骨 $388

我地加左$38生菜盤配燒肉一齊食,健康一點🥗

辣炒年糕 $98
唔算太辣,年糕好煙韌,仲有配埋經典韓國食品魚糕,非常入味😋

焦糖布甸 $45
好有驚喜,質感好軟綿綿,入口即化,唔會太甜,值得一試🧡

芝士蛋糕配雲呢嗱雪糕 $55
朋友今個月生日,餐廳店員係甜品碟上寫左祝福語同埋畫左兩隻好靚嘅卡通人物,畫工都唔錯,如果有朋友生日記得同店員講呀😉
芝士蛋糕質感軟綿,不過不失

荔枝梳打 $42 & 梅子青檸梳打 $42
梳打唔會太甜,燒肉最好都係叫翻杯凍野飲先爽😙