2022-12-27
💙 繼 “日暮家.麵匠” 拉麵店後,Mirror 既Anson Kong又同兄長一齊喺大角咀開左”雪月花”甜品店!😍兩間都係”日暮香川” @higurekagawa 旗下品牌之一😊💙 雪月花由前四季酒店餅廚主理,有好多款靚靚甜品😋💙 因為AK好鍾意貓同都養咗好多貓,所以餐廳入邊好多佈置同食物有貓嘅蹤影🐱 打卡一流💙 聖誕🎄限定♡ 羽衣抹茶薩摩芋蒙布朗(聖誕版) $72外面既係日本番薯慕斯,加左羽衣抹茶,所以係綠色~ 番薯慕斯幼滑細緻,內餡有雲呢嗱雪糕,栗子,餅底等,甜味恰到好處聖誕期間仲造成聖誕樹形狀🎄好有氣氛呢!💙 渡月 ♡ 檸檬柚子抹茶慕斯杏仁蛋糕 $90渡月呢個名係因為有貓耳仔既”頭箍”彷如京都河川上的明月,而下方的細長型蛋糕就象徵京都著名景點”渡月橋”,因而得命。貓爪型蛋白餅相當可愛☺️蛋糕上檸檬柚子醬同抹茶慕斯互相交替,加上碟上的清酒味啫喱醬,味道層次豐富。💙 嵐山 ♡ 焙茶心太軟山型的心太軟以京都人氣景點”嵐山”命名。幾款甜品入面我最鍾意呢個!幾年前有個訪問講過,心太軟最緊要係個心要夠軟🤣 所以你個心太軟好滿意!流心程度爆燈😍 焙茶流心微澀帶濃郁焙茶香,甜度適中。連特帶微微柚
💙 雪月花由前四季酒店餅廚主理,有好多款靚靚甜品😋
💙 聖誕🎄限定♡ 羽衣抹茶薩摩芋蒙布朗(聖誕版) $72
外面既係日本番薯慕斯,加左羽衣抹茶,所以係綠色~
聖誕期間仲造成聖誕樹形狀🎄好有氣氛呢!
貓爪型蛋白餅相當可愛☺️
💙 嵐山 ♡ 焙茶心太軟
山型的心太軟以京都人氣景點”嵐山”命名。
幾款甜品入面我最鍾意呢個!
流心程度爆燈😍 焙茶流心微澀帶濃郁焙茶香,甜度適中。連特帶微微柚子清香的薄脆,和貓爪型雲呢嗱雪糕三樣一齊食,好快食哂!
💙 糰子冷泡龍珠茉莉奶蓋
有三粒丸子🍡放喺飲品上面,奶蓋不是平飲開帶咸既芝士奶蓋,飲落比芝士奶蓋更清新一點