2008-12-15 11 瀏覽
(13/12/08)太鍾意食早餐類食物,同事介紹下知道這裡星期六、日,有all day breakfast,相約姊姊一起吃。有定心理準備,這裡的菲藉/印藉女侍應不友善招待。唔知係咪有人話過佢呢,勉強都有d笑容。我地order左一個輕型一個重型set,(好彩做足功課,知道呢度好奇怪,有d餐有附飲品;有d餐無飲品)所以那女子指著姊姊問,你個餐想要咩飲,而家上定食物來才上。先來三片暖暖,極之好食的香草包。軟糯得像麵包mix蛋糕的口感,點埋olive oil & vinegar,極正!主菜來喇~姊姊的是雜菌牛柳英式鬆餅,估唔到「早餐」都有咁厚既牛柳食,肉質唔算”痴”牙,要左八成熟,所以唔會有肉汁。姊姊最like那些生的菜,我覺得苦苦的呢!雜菌和英式鬆餅才是我的味兒!前者雖然太咸,但加左不少黑松露炒,吃後口中仍有餘香;後者吸收了olive oil 和香草味,與麥記早晨全餐的,有天壤之別。我的pancakes,太薄吧!反而欣賞的是那熱騰騰的雜莓醬汁,酸又新鮮!
餐前麵包
Breadfast Beef