2018-03-27
是日約左朋友一齊飲茶(其實好少可😂),早前有介紹圃公館有任食點心就一於黎試試😋原來餐廳位於酒店一樓!!!任食嘅menu其實得一版嘅點心可以揀,雖然同a la carte menu比較少左啲但都有齊蒸、炸、煎嘅點心&炒粉麵飯。我地一共5個人,book左1點鐘,但1:15先可以入座因為前一枱未埋單,要執枱。我地被安排坐近窗邊,餐廳環境幾舒悉闊落又夠靜,好適合一班朋友食飯傾計。因為點心係即叫即做,所以製作需時,我地總共叫左兩輪。肚餓嘅朋友要有心理準備😂總括黎講點心味道都OK,麻辣燒賣幾特別,鍾意食辣嘅朋友可以一試。甜品叫左其中兩款:楊枝金露&是日甜品(腐竹糖水)。價錢方面有加一服務費,以灣仔餐廳同埋任食黎講都算OK。我地一邊食點心時見到隔離枱有啲好有特色嘅點心,相信係任食點心外的,下次會想試試!😋