2023-06-29
比佢既pizza同埋特別既fusion 野食吸引而來🫣點知發現原來呢間餐廳同之前係銅鑼灣食過好出名大坑薯條既餐廳-second bar有關係,都係屬於少爺啤旗下😂吾怪得食物同樣咁有特色,又有吾少少爺啤😬不過呢間就以西式小食同pizza為主打,裝修都有心思,充滿外國風.👁🗨Set dinner 💲238(每位).👁🗨蕃茄水牛芝士薄餅(7.5/10).➰見住職員手拉薄餅皮,然後拎入身後果個大烤爐度燒,即叫即整😋佢既handmade sourdough pizza 比普通pizza 更加煙韌,薄餅整得比較薄身,吾易飽,絕對可以輕鬆解決哂🤣蕃茄醬食落感覺似係新鮮蕃茄,吾係太濃味,水牛芝士就正常發揮,係好classic既味道,pizza仲有吾少燶邊位🤤.👁🗨威士忌燒烤炸雞翼 (7.5/10).➰食落其實有啲似水牛城雞翼既感覺,燒烤醬汁味好重好惹味😂話係炸雞翼但吾算好炸,不過就吾太覺威士忌既味道.👁🗨 腐乳汁凱撒沙律(7/10). ➰好特別既配搭,平時腐乳煮菜就食得多,腐乳沙律真係第一次食🥲又出奇地配搭吾奇怪,雖然腐乳汁既份量未算好多,但都會食得出有腐乳味🫣沙律入面仲有吾少叉燒粒,成個沙律
👁🗨Set dinner 💲238(每位)
👁🗨蕃茄水牛芝士薄餅(7.5/10)
👁🗨威士忌燒烤炸雞翼 (7.5/10)
👁🗨 腐乳汁凱撒沙律(7/10)
➰好特別既配搭,平時腐乳煮菜就食得多,腐乳沙律真係第一次食🥲又出奇地配搭吾奇怪,雖然腐乳汁既份量未算好多,但都會食得出有腐乳味🫣沙律入面仲有吾少叉燒粒,成個沙律係幾特別
👁🗨招牌肉丸 (7/10)
➰肉丸兩大粒,份量的確吾少🤫底下係蕃茄醬,偏向稀身,吾太濃🥹肉丸用左豬肉同牛肉整成,所以食落既味道同平時既肉丸有啲分別,整體都幾juicy腍身
👁🗨Another One (7.5/10)
➰ 呢隻tap beer都係香港製造既少爺啤出品,屬於session ale, 所以口感比較輕盈,酒精濃度低, 一啲都吾苦,仲有微微果香,飲落感覺比較清新😇呢度仲有個free flow優惠,可以用$300每人兩個鐘任飲5種啤酒加一個梳打,紅酒白酒,果汁等等,不過呢日就冇咩興致飲咁多😂就冇叫呢個優惠,其實聽落都幾抵🥲
👁🗨Holland Punch (7/10)
➰叫左杯mocktail,佢係由桃,士多啤梨,檸檬,橙同埋薑汁混合而成既,層次豐富,飲落吾會酸甜度就預左比較甜,佐係就好清爽,食完咁惹味既雞翼,飲番啖平衡下岩哂
🔛 整體評分(7.5/10)