2015-11-07 4144 瀏覽
因為工作關係,要去九龍塘上堂,又可乘機去搵食。通常去又一城,simplylife 係首選,但一來要排隊,二來menu 成日都係嗰啲,食厭了…今次就揀去Dan Ryan, 唔洗排隊又坐得舒服。午餐有salad, pasta, steak 等 。餐牌仲提醒大家佢地serve American Portion~我同朋友都揀咗pasta, 跟洋蔥湯,仲有佢地好好味嘅餐包同muffin。呢度嘅muffin 非常軟熟,暖暖的,好好味。洋蔥湯好味,配以梳打餠。Pasta 方便,我揀咗Carbonara, 朋友揀咗白汁肉丸蝴蝶粉。真係好大碟,加上係白汁,有大量忌廉同cheese, 所以真係好漏…好漏…白汁味道濃郁,唯煙肉粒少了點,如果多啲會更香。午餐$98 +10%, 食完飽到夜晚,不錯之選!
因為工作關係,要去九龍塘上堂,又可乘機去搵食。
Halloween decorations
洋蔥湯好味,配以梳打餠。
onion soup
bun & muffin
Carbonara
白汁肉丸蝴蝶粉
白汁味道濃郁,唯煙肉粒少了點,如果多啲會更香。

午餐$98 +10%, 食完飽到夜晚,不錯之選!
onion soup
bun & muffin