2016-04-07 578 瀏覽
約左朋友在旺角食飯,上網見Angel's Hat Chesse Cake係旺角店獨有,加上不用排隊心思思想買返個,順便賀下朋友生日,於是在店員慫恿下買左個大...... 據店員解釋,Angel's Hat Shaped Cheese Cake 係牛奶芝士蛋糕,係要冷藏,所以我們有叫餐廳店員幫我們雪入雪櫃,直至我們食完飯為止。望落去好乾,但食落去是濕濕黏黏,加上唔知係唔係因為冷藏而回縮得再厲害d的關係,一d都沒輕乳酪蛋糕咁綿密鬆軟,食不出芝士味,亦食不到牛奶味,相反有好輕微的乳酪味......愈食愈覺是一個潮濕版的雪芳蛋糕! 五個人食,最後都剩了一大塊,證明真係唔太好食。價錢係便宜,但我同朋友一致口徑——不推薦試。

Angel's  Hat  Shaped  Cheese  Cake

外賣自取