2020-10-12 2325 瀏覽
因為上年係千禧酒店擺酒,酒店送左coupon 比我地用,由於怕疫情有變數,我地提早係中秋假期前食anniversary dinner,當日7點去到,餐廳環境裝修都唔錯,但因為餐廳入面冇窗所以冇景觀可言,我地叫左dinner set 有5道菜,第一道菜係Parma ham 同蜜瓜,呢道菜不過不失第2道菜強烈推介,龍蝦燉蛋,上面有魚子醬帶左咸鮮味,另外蝦肉好新鮮又彈牙,蝦頭有火槍燒過又多膏,龍蝦肉汁加上椰子味既泡泡,增加左燉蛋味道層次,食到停唔到口😋第三道係酥皮鴨肝,酥皮上面有無花果醬減低肥膩感,底層加左鵝肝醬成道菜好rich 好creamy,食完好滿足成口鴨既酥香味第四道菜係牛扒,牛味濃又嫩,有入口溶化既感覺,上面有西芹味既蓉,原本以為唔夾但又幾襯,但醬汁比較咸第五道係甜品,甜品裝飾得好靚,上面有raspberry 味,開心果味同柚子味雪芭,柚子係最好味,可能因為太飽,所以偏愛清新既柚子,雪芭下面有d餅乾,比較硬身唔太喜歡整體好滿意,份量好足夠,十分推介😋😋
第一道菜係Parma ham 同蜜瓜,呢道菜不過不失
第五道係甜品甜品裝飾得好靚,上面有raspberry 味,開心果味同柚子味雪芭,柚子係最好味,可能因為太飽,所以偏愛清新既柚子,雪芭下面有d餅乾,比較硬身唔太喜歡
整體好滿意,份量好足夠,十分推介😋😋
  • 龍蝦燉蛋