2010-05-20 426 瀏覽
成日聽細佬講話同D friend 嚟呢到食, 仲要話嚟過>10次!為了補祝母親節(借口), 約屋企人嚟呢到食晚飯前一日下午打電話, 由2點半打到4點半先有人聽(-_____-)明知是大排檔, 當然唔expect環境好掂, 但都比想像中OK有關食物:例湯: 必叫, 因為冇味精(餐牌叫什麼冇錢買味精湯..搞鬼!)同好多湯料, 我已忘記了是什麼湯, 總之唔係例水啦芝士蕃茄焗豬仔包: 我諗呢到嘅特色就係好多古靈精怪嘢叫, 反而傳統嘢就唔多(老豆話想食老水倂盆, 真係唔知响邊到搵俾佢!!), 講番呢個包, 其實只是特別在喺呢D地方有得叫, 食味一般, 來到時唔夠熱, 是最可惜; 另外唔知佢落邊隻cheese, 好咸.金沙骨及炒麵也是一般, 我不覺得有說得那麼好吃...琵琶豆腐就幾好: 入面D料同平時食開嘅唔同, 有好大塊臘腸件喺裡面, 但整體上很滑, 而且夠熱(十分重要!!), 反而佢另外上的茨汁怪怪地, 有D甜又有D咸..我哋冇叫菜, 因為想食特別D嘅嘢! 細佬建議呢個.. 忘記了exact name, (九層塔?), 呢個幾得意, 主要賣點是那個類似雀巢的東西, 但不是食開的芋頭v
為了補祝母親節(借口), 約屋企人嚟呢到食晚飯
有關食物:
金沙骨及炒麵也是一般, 我不覺得有說得那麼好吃...
我哋冇叫菜, 因為想食特別D嘅嘢! 細佬建議呢個.. 忘記了exact name, (九層塔?), 呢個幾得意, 主要賣點是那個類似雀巢的東西, 但不是食開的芋頭version!! 裡面就炒雜菜: 青紅椒, 紫椰菜, 粟米芯, 洋蔥, 翠玉瓜... 最鍾意松子!! 落多D就更好

最後加了一個餸: 福州扒蛋白: 蛋白蒸得很滑, 上面舖了一層好似我哋食福建炒飯嘅mixture.. 有新意得來又容易被接受!
有關服務, 伙計應對ok, 唔會叫極冇人理, 但上菜時間慢; 另外由於太嘈, 講嘢好似哎交咁..

不能接受丁點兒味精的人, 應該很喜歡這裡
搞笑餐牌..
例湯