2013-08-17 1634 瀏覽
 唔知大家希無發覺人大左,酒量愈好,真係可以話無酒不歡?以前細個中學同朋友仔要傾計會去樓上Cafe飲咖啡或飲台式飲品,宜家大個啦,出黎做野就要去酒吧飲大人提子汁,飲cocktail...有時諗下諗係唔伙酒精就代表年齡既增長?憑住tablemap既訂位,我地又有一個相聚好地方:THE LIVE HOUSE。10點後入座小食7折,cocktail買一送一。呢個bar o係地庫,有live band既設備,據熱心同好客既waiter(可能係經理因為著唔同衫)分享,平日係日日都有人玩下音樂咁既,晚餐時段播較平靜舒情既歌,俾客人傾下計,special event就較激昂,但由於今日星期日,所以無任何band show。晚餐個後黎只叫了snack platter,有芝士煙肉焗薯條+魷魚圈同蜜糖雞翼,三者都達標既,而且好細心有不同既醬配番,有沙律醬同蜜糖芥末醬。最鐘意個雞翼有超多蜜糖!!!呢杯最細既,賣點在於會著火既檸檬,但其實又唔影響到本身要飲個d酒事。入口較似莓soda,汽多d既感覺。沙冰,入口較淡。呢杯最好,最易入口得黎又有酒精同fruitty味。因為tablemap訂座有甜品送,送既仲要係餐

唔知大家希無發覺人大左,酒量愈好,真係可以話無酒不歡?
有時諗下諗係唔伙酒精就代表年齡既增長?
Snack Platter
Flaming Lemon Tree
Miss Berry
入口較似莓soda,汽多d既感覺。
沙冰,入口較淡。
呢杯最好,最易入口得黎又有酒精同fruitty味。
TableMap訂座送既甜品
因為tablemap訂座有甜品送,送既仲要係餐廳招牌鐵板雪糕朱古力餅。
望住d朱古力醬o係鐵板到沸騰真係好興奮,仲要陣香味都令你口水流呀

個餅係有d nuts(金莎d hazlenut咁),雪糕雲尼那味,好夾好味,冰火交融好特別!
2013-08-11
$95 (宵夜)
慶祝紀念
紀念日