2020-07-15
K11 Musea 除咗裝潢設計好有風格外,呢度真係好多餐廳選擇!如果係小王子fans,應該會好開心,亦有唔少潮牌擺設!咖啡亦出名可以自己揀圖案,絕對啱哂大家打卡📸既然咁多人用上自訂圖案咖啡,我就介紹返最最最基本嘅咖啡啦🔸朱古力摩卡 $55唔少得賞心悅目嘅拉花,朱古力同香濃咖啡嘅混合滑溜留香🔸烤蝦牛油果沙律 $128墨西哥辣檸檬汁少少嘅香辣開胃,刺激你味蕾,作為starter 係個幾refresh🔸Rose Raspeberry Cappuccino $68香滑咖啡中加入玫瑰花香氣,仲有粒粒raspberries 酸酸的,估唔到都幾matchy😋🔸酥脆雞鍾配水牛芝士醬 $58一向鍾情炸雞,炸得香脆肉嫩,加埋咸咸惹味嘅芝士,食到停唔到口!🔸Bella Nutella with Strawberries 🍓 $98美得像藝術品一樣🤩🤩新鮮法包塗上薄薄一層Nutella,因為加入帶微酸🍓就會balance返唔會好甜好膩,亦巧妙地加入杏仁片、薄荷、鮮花同棉花糖帶來層次感同清新感😋😋
如果係小王子fans,應該會好開心,亦有唔少潮牌擺設!
咖啡亦出名可以自己揀圖案,絕對啱哂大家打卡📸
既然咁多人用上自訂圖案咖啡,我就介紹返最最最基本嘅咖啡啦
🔸朱古力摩卡 $55
唔少得賞心悅目嘅拉花,朱古力同香濃咖啡嘅混合滑溜留香
🔸烤蝦牛油果沙律 $128
🔸酥脆雞鍾配水牛芝士醬 $58