2020-10-09
【Artisan Cafe】一直喺我Bookmarked List,結合咖啡店同潮流服飾,除左有不少潮Tee之外,仲有不同款式的Fire King杯,真係覺得超級靚!上網一查,先知原來係美國的古董杯,五顏六色,奶白色杯更有好多得意圖案,例如卡通、動物等。半透明翠綠色既就有啲似宮廷的翡翠杯,每款各有特別之處。Flat White $40選用了Nutty的咖啡豆,咖啡味香濃,泡沫打得幼細香滑,質素很不錯。Carrot Cake $48自己本身唔算係蛋糕Fans,但好想點一件配咖啡,而且Carrot Cake算係我其中一款愛好的口味。蛋糕混入紅蘿蔔絲、核桃,口感鬆軟帶點濕潤,有好香的肉桂同Vanilla味;忌廉芝士糖霜甜度剛剛好,唔會死甜,真係好適合配咖啡。
Flat White $40
Carrot Cake $48