餐廳: 大班樓
資訊:

2021-12-22 570 瀏覽
.有幸今年尾食咗兩次,就一次過介紹啦! 🚨溫馨提示:今次介紹嘅菜式全部都要預訂㗎! “龍井菊花煙燻乳鴿”夠入味同每啖都有陣陣煙燻味; “炭火第一刀叉燒”真係好大舊😍 咁厚身但依然超嫩,唔係平時食到好濃蜜汁味,不過如果部位肥啲會正啲🤔 不過我嘅最愛係“烏梅烤豬尾”!真係必食!!肉味濃又嫩,外皮超脆,自家製嘅醬汁酸酸甜甜,超級開胃! 主菜通常大家都會黎食雞油花雕蒸大花蟹,但“剁椒龍躉頭”已經變左我次次黎必食嘅主菜,魚頭蒸得岩岩好,超滑,滿滿嘅膠質🥰 一次配左超大粒,超足料嘅水餃,不過我都係鐘意配陳村粉多啲; 另一個重點一定係“乾梅菜扣肉煲仔飯”扣肉入口即化,加埋飯焦,好滿足😋.🔻🍽 大班樓📌 地址: 中環九如坊18號地下.#tummysreadyatcentral #tummysreadyforchinese

🔻
🍽 大班樓